Серија „Група“ од 13. октобра на РТС-у

У недељу, 13. октобра, почиње емитовање нове серије „Група“ од 20.00 на Првом програму РТС-а. Серија је ангажована прича о томе како млади људи несмотрено улазе у свет криминала.

У серији се говори о проблемима младих, о родитељима и њиховој борби у напорима да помогну својој деци. Ту су и инспектори који покушавају да ухапсе оне који су децу увукли у свет криминала. 

Серија има седам редитеља. 

„Креатори серије су Урош Томић и Драган Ђурковић, и они су одлучили да ми редитељи, са различитим естетикама и приступима, можемо да се допуњавамо и направимо нешто занимљиво. Пре свега због тога да сваки редитељ имао фокус на своју епизоду и да је уради максимално добро“, каже редитељка Јелена Гавриловић.

Ивана Зечевић тумачи лик девојке Петре, која несмотрено улази у свет криминала и која има проблеме у комуникацији са мајком.

„Петра је храбра девојчица која се бори да опстане у суровом свету и околностима које нису баш најбоље као ни њена породична прича. Мислим да ће се млади препознати и да смо уболи ту неку срж...“ , рекла је, гостујући у Београдској хроници, Ивана Зечевић

У серији глуми више од 80 глумаца различитих генерација.

Бојан Жировић у серији глуми инспектора, лика који „игра по правилима“.

„Серија прати три групе – прати тинејџере, који на разне начине живе своје животе, пратимо полицајце, који врше ту истрагу, и пратимо неке привреднике и тај неки врх и политичког живота и неког привредног живота, који опет, ради неке ствари и позитивне и негативне. Лепо је што све те аспекте, серија не третира црно-бело, већ на прави начин и са правом мером третира све те проблеме“, изјавио је Жировић.

Серија, која као сложена, реалистична драма јесте прича о стварном животу, кроз ликове и заплете доноси узбуђење али и хумор. 

број коментара 4 Пошаљи коментар
(недеља, 15. дец 2019, 22:00) - anonymous [нерегистровани]

Hvala

Prodje kao tren, treptaj oka i ova 10 epizoda.
Navukli smo se supruga i ja do kraja, ne propuštamo ni jednu, i ako mogu da kažem da je vrh, malo bi rekao. Svaka čast...

(недеља, 10. нов 2019, 23:35) - Moje ime [нерегистровани]

Tema sjaj- gluma ocaj

Koliko je prica dobra, toliko je gluma vecinom teski ocaj sto ljudima koji ista znaju o ulici seriju cini negledljivom. Ali, dobra stvar je sto kroz seriju mozete jasno da vidite sta su nepotizam i korupcija ucinili FDU-u. Pa Mili ispade najbolji glumac tu.

Uterivac dugova ima dikciju kao skolski profesor, naglasci uglavnom nebeogradski, klinac delinkvent izlazi na terasu salonskog stana. Pa ne odgajaju takve klince ulice Vracara nego ulice Mirijeva, Karaburme, Ovce, Zeleznika...Itd.

Sve u svemu, serija bi bila odlicna da je gluma verodostojnija.

(среда, 06. нов 2019, 11:05) - anonymous [нерегистровани]

Hvala Bogu!

BRAVO RTS! Najzad. Dobra SERIJA. Bravo Srbijo za ovo. Pouka i poruka svima. Mladima, kriminalcima, potecijalnim kriminalcima, roditeljima, braći i sestrama, političarima. TO JE UMETNOST. Reći nekako ono što se ne sme. Upozoriti. Između ostalog.

(среда, 30. окт 2019, 10:37) - Banjo Bošković [нерегистровани]

Jedna od najboljih serija ikada! :-)

Svaka vam čast, serija je pravi HIT! Jedva čekam da gledam sledeću epizodu! Svetsko a naše! :-)

Živim u nemačkoj i gledam preko RTS planeta! Hvala vama, samo tako nastavite! :-))))