„Бродски“ рокенрол

Смештена у шездесете године, комедија „Пиратски радио” говори о групи музичких заљубљеника, чија илегална радио станица емитује рокенрол са брода. У филму се могу чути неке од најпознатијих песама овог жанра, а глуме Филип Симор Хофман, Кенет Брана, Бил Наји, Џек Девенпорт, Рис Ифанс и други.

Филм „Пиратски радио" је ведра и измишљена прича о томе како је осам ди-џејева, заљубљених у рокенрол, заувек променило свет.

Радња се догађа током шездесетих година, када је дотична група са брода, који је пловио Северним морем, емитовала забрањене песме преко илегалне радио станице.

Песме које су пуштали ујединиле су и одредиле читаву генерацију, а британску власт су „доводиле до лудила".

Пуштајући рокендрол пркосили су естаблишменту, чији су представници покушавали све што су могли да би их осујетили.

Скупину бунтовника је предводио Гроф, ватрени љубитељ рока из Америке (игра га oскаровац Филип Симор Хофман).

Поред њега, ту су и Гевин (Рис Ифанс), најбољи ди џеј у Британији, мистериозни Поноћни Марк (Том Висдом), неугледни доктор Дејв (Ник Фрост), Квентин (Бил Наји) и његово кумче Карл (Том Стариџ), који „постаје човек" на овом бродићу, усред хаоса секса, дроге и рокенрола.

Против њих боре се министар Дорманди (Кенет Брана) и његов потчињени Твет (Џек Девенпорт, познат по серији „Парови").

У филму се могу чути легендарне нумере, које изводе „Битлси", „Стоунси", група „Ху", Дасти Спрингфилд, Џими Хендрикс, Смоки Робинсон, Дејвид Боуви и Отис Рединг, између осталих.

Ово стварење имало је премијеру у априлу у Великој Британији (под именом „The Boat That Rocked"), а у САД је прво приказивање заказано за 13. новембар (са промењеним насловом „Pirate Radio").

Филм је изазвао подељене реакције филмских критичара, а највећа замерка се односи на дужину филма (129 минута).

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво