Мирјана Карановић са „Добром женом“ широм Србије

Након светске премијере на престижном Санденс филмском фестивалу, приказивања у Гетеборгу, те успешне домаће премијере и награда на Фесту, редитељски првенац Мирјане Карановић, „Добра жена“, 21. априла стиже и пред биоскопску публику, а глумица и редитељка ће након пројекција разговарати са публиком.

Филм Добра жена, за који је Мирјана Карановић писала и сценарио, уз сараднике Стевана Филиповића и Дарка Лунгулова, говори о суочавању и спознаји, а основна идеја је суочавање са личном прошлошћу.

Након 30 година брака, главна јунакиња сазнаје тајну о свом мужу, због које је присиљена да донесе одлуку да ли ће наставити да живи скривајући истину од себе саме или ће оставити све оно што је дотад стекла и започети ново поглавље, што је у њеним годинама прилично застрашујуће.

Прослављена српска глумица на Фесту је награђена „за раскошан дијапазон глумачких средстава којим гради комплексан и емотиван лик који својом снагом и појавом носи читав филм“.

Глумица је такође добила новоуспостављену награду Политике, „Милутин Чолић“, “за филм са душом, емотивно зрелог филмског језика и снажног глумачког ансамбла, који храбро и дубоко препознаје људске односе, искључивости и слабости човека у неповољним околностима, што за последицу има наизглед миран живот чију вишеслојну страву живе све генерације.

Осим теме филма коју је обрадила, управо досадашње реакције и разговори са публиком, посебно након премијере на Фесту, мотивисали су глумицу да за време биоскопске дистрибуције буде присутна на пројекцијама у свим градовима и да учествује у посебно осмишљеним разговорима са гледаоцима.

Ово ће бити први пут да један аутор комуницира са публиком на овакав директан начин за време приказивања филма у биоскопима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво