Неизвесна судбина филма „Дух"

Роману Поланском преостало је неколико месеци рада на његовом новом остварењу „Дух", па се после хапшења познатог редитеља поставља питање да ли ће и како филм бити завршен. Политички трилер заснован је на роману Роберта Хариса, а главне улоге тумаче Пирс Броснан и Јуен Мекгрегор.

После хапшења Романа Поланског, неизвесна је судбина његовог последњег филма „Дух" ( The Ghost), јер редитељ није успео да заврши сав посао везан за постпродукцију.

Агент Оскаром награђеног редитеља, Џеф Берг, објаснио је да је Полански довршио највећи део монатаже, али да је остало доста посла у области музике и звука.

У филму, заснованом на истоименом роману Роберта Хариса, Пирс Броснан игра измишљеног бившег британског лидера Адама Ланга, а Јуен Макгрегор писца из сенке који му анонимно помаже да напише мемоаре.

"Ghost" или "ghostwriter" jе израз који се користи за верзиране писце који заправо пишу мемоаре уместо познатих личности, иако се њихово име нигде не помиње.

У филму играју и Ким Катрал, Том Вилкинсон, Оливија Вилијамс и Џејмс Белуши.

Харисов роман привукао је велику пажњу у Британији због Лангове сличности са бившим премијером Тонијем Блером.

Као и Блер, Ланг је некада популаран лидер на чију каријеру негативно утиче савез са САД у борби против тероризма.

Режисер рођен у Пољској побегао је 1978. из САД након што је признао кривицу за сексуални однос са 13-годишњом девојчицом Самантом Гајмер.

Саманта Гајмер, која данас има 45 година, у јануару је тражила обустављање поступка против Поланског.

Полански је ухапшен у суботу у Цириху, где је допутовао да прими награду за животно дело.

Канцеларија окружног тужиоца Лос Анђелеса саопштила је у понедељак да ће затражити изручење француског синеасте и да би захтев требало да буде припремљен у наредних 40 дана.

Адвокат Романа Поланског прецизирао је да се француско-пољски редитељ противи изручењу у САД.

"Дух" је први филм Романа Поланског са радњом у САД од "Кинеске четврти" из 1974, а локације у Немачкој замениле су оне у Новој Енглеској.

Редитељ филмова "Розмарина беба", "Лудило", „Девета капија", добио је Оскара и Златну палму за остварење "Пијаниста" из 2002. године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво