Обиђи Србију на бициклу, да би је боље упознао и више волео

Професор историје из Параћина одлучио је да о историји, традицији и лепотама Србије сазна више овог лета, зато је прешао око 1.000 километара на бициклу, јер верује да само тако могу да се доживе све лепоте наше земље.

Професор историје из Параћина, Златко Јовановић, је одлучио да ово лето проведе путујући „Србијом коју воли“, како је и назвао свој бициклистички подвиг. За 23 дана је превалио 995 километара.

Путовање је поделио у три етапе. Најпре је из Параћина кренуо ка источној Србији, возио уз Дунав, потом прешао у Војводину и обишао Банат, Бачку и Срем. На крају је преко Фрушке горе продужио ка Шапцу, Лозници и Ваљеву.

Најтежа деоница каже да му је било путовање од Кладова ка Доњем Милановцу, али и прелазак Фрушке Горе.

На свом путешествију професор Јовановић је прошао и бициклистичком стазом „Евровелo“ број 13 и 6, на шта је посебно поносан.

Иначе, ово је већ пети бициклистички подухват професора историје. Путовао је на бициклу и до манастира Хиландара, затим од Параћина до Барија. На бициклу је стигао и до Истамбула и Јерменије и Грузије. А прошле године је преко Украјине и Белорусије дошао до Москве.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво