За разлику од многих, кинески туристички радници преполовили цене и деле поклоне

Након што је епидемију короавируса ставила под контролу, Кина је кренула у оживљавање тешко погођеног туризма. Као и већина људи на свету, и Кинези се ове године окрећу домаћој понуди, а туристички радници привлаче их великим попустима, па чак и поклонима. Овако изгледа туристичка сезона у Кини.

Град Суџоу у источној кинеској провинцији Ђијангсу има десетине популарних паркова и класичних башти, али су месецима биле празне због коронавируса.

Ценом улазнице од само једног јуана, односно око 15 динара, градске власти покушавају поново да оживе туризам.

Само ове суботе паркове у Суџоуу посетило је више 10.000 туриста, а први посетилац обрадован је и поклоном – пакетом сувенира.

„Прочитао сам обавештење о почетку куповине карата, у петак поподне. Сачекао сам још тренутак и нисам очекивао да сам први“, каже Лиу, туриста.

На интернету је могуће купити чак, пола милиона улазица од једног јуана, а осим тога 300.000 карата је понуђено домаћим туристичким агенцијама за групне посете.

„Покренули смо промотивни програм са 90 одсто снижења на посету парку. На овај начин, ланац индустрије туризма ће се брзо опоравити. Паркови у Суџоу привући ће четири милиона посетилаца до краја године“, наводи Гао Џиганг из града Суџоуа.

И на истоку Кине у приобалној провинцији Шандунг нуде велика снижења како би стимулисали туризам тешко погођен епидемијом. У Ђинану, главном граду провинције, туристичка места понудила су снижења од 50 до 80 одсто до краја године.

„Дуго смо седели код куће, сада је време да излазимо. Туристичка места су преполовила цене, што је веома привлачно“, сматра туриста Јан Шијоу.

У морском граду Ћингдаоу понуђене су и бесплатне улазнице. На пример, планина Лаошан, позвала је посетице да уживају у природи. Они који више воле воду, расхлађују се у мору.

Сва туристичка места у провинцији Шандунг нуде бесконтактне услуге, укључујући и мерење температуре, како би уживање било безбедно. Туристи купују електронске улазнице скенирањем QR кода уз помоћ мобилног телефона.

Ипак, број посетилаца је ограничен, како би каква-таква физичка дистанца била омогућена.

Поново су отворени и тематски паркови у Кини, а Весела долина у Пекингу један је од њих. Ипак, мере предострожности због коронавируса и овде су на снази, па је ограничен број људи и сви морају да носе маске.

Ли Веи из пекиншког забавног парка „Срећна долина“ каже да је број посетилаца у парку испод 50 одсто максималног капацитета: „Долазак је могућ само уз претходну резервацију карата. Такође, постављена су средства за дезинфекцијуруку на сваких 50 метара“.

Чак се и маске по врелом дану лакше подносе у забавном парку, а посебно уживају деца и млади који су месецима били затворени у кућама.

Посетиоци парка сматрају да је добро да се деца мало забаве у безбедном окружењу, те да би се у супротном разболела код куће.

„Имам годишњу карту за парк, а такође сада имам и дугачак школски распуст“, каже један посетилац забавног парка у Пекингу.

Поновно отварање забавних паркова није донело радост само туристима, већ и онима који од њих зарађују. Због гужве и музике на тренутак нам се чини да је све нормално, али маске на лицима подсећају колико ова деца заиста имају среће што могу поново да се возе на
рингишпилу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво