понедељак, 13.10.2025, 20:28 -> 20:32
Извор: РТС
„Мишленови кључеви“ стигли у Београд – четири хотела међу најбољима на свету
Чувени француски водич „Мишлен“ даје препоруке и додељује звездице најбољим светским ресторанима већ 99 година, а од прошле, награђује најбоље хотеле Мишленовим кључем. На листи најквалитетнијих светских хотела нашли су се и неки београдски.
Мишленове инспекторе који су анонимни и долазе без најаве, одушевила су четири престоничка хотела, којима су доделили кључеве: Сент Риџис, Сквер најн, Сент Тен и Бристол. Висок квалитет услуге, леп ентеријер, удобне собе. То се све подразумева. Они траже нешто више, нешто што хотел издваја од других.
Луксузни бутик хотел Сент Tен има 55 соба, па хотелски персонал готово све госте зна по имену.
„Мислим да је неки додатни печат та персонализација, прилагођавање потребама сваког нашег госта, што даље значи да ми сваког госта третирамо онако као што би он желео. Пприлагођавамо нашу услугу њиховим захтевима. Наши запослени уживају да раде овде и могу да будем поносан на то да велика већина њих је овде од отварања. Тако да, тај континуитет је нешто што је дефинитивно помогло и у постизању свих тих резултата“, наглашава Борис Барбир из хотела Сент тен.
У фебруару ове године, после обимне реконтрукције, на тржиште се вратио хотел Бристол. Међу зидовима овог хотела сместила се историја престонице дужа од једног века.
„Мислимо да се ми издвајамо по томе што имамо причу и ту причу причамо свакога дана. Од нашег екстеријера са елементима сецесије, до ар нувоа, и све то претварамо у неку нову стварност, дајемо неко ново експиријанс, што би рекли на чистом српском, за наше нове госте, за бивше генерације које су некада долазиле, а сада долазе и неке нове. И оно што морам да истакнем, ми смо вратили мени из 1940. године који је био управо овде у хотелу Бристол. Тако да можете доћи да поједете грилијаш торту као што сте некада радили. То су те ситнице које праве разлику, јер Мишленов кључ се не добија смао за добру услугу, професионалну. То се свуда тражи, али морате да имате ту неку емоцију која се памти“, истиче Никола Миловић из хотела Бристол.
Добар глас ваља пронети. Нова времена, па су и нови извори информисања.
„Са Мишленом имамо и договор везано за довођење познатих инфлуенсера које они ангажују и на другим дестинацијама. Тако да они долазе сутра и биће овде неколико дана, имаће прилику да упознају Београд, и Нови Сад, и Фрушку гору и да прођу кроз оне ресторане који имају Мишленове звезде. Имамо два ресторана са звездама, али и оне који су на листи препорука“, напомиње Марија Лабовић, директорка Туристичке организације Србије.
Мишленове звезде и кључеви не додељују се једном заувек, па угоститељи и хотелијери немају времена за излежавање на ловорикама. Сваке године ненајављено и анонимно, инспектори проверавају квалитет.
Коментари