Читај ми!

Брига и нега љубимаца током врелих дана и високих температура

Да ли су вам љубимци мало спорији, поспанији, мање халапљиви ових дана? Колико вас плаши њихово гласно дахтање? Да ли животиње, као и људи, пате због високих температура? Шта би требало да променимо у њиховој исхрани на плус 40 степени Целзијуса.

Животињама је највећи проблем што не могу да се озноје и тако се изборе са топлотом већ се хладе искључиво преко дисања. Које навике треба да променимо у овим врелим данима да нам љубимци не би доживели топлотни удар?

„Веома важна ствар за животиње је вода, да увек имају приступ свежој води.Псе не изводити по дану, када су велике врућине, треба их водити на зелене површине, да сачувају шапе. Када пас дахће, вруће му је, пожељно је и туширање, ако у стану немате климу", истакао је Александар Гаврић из " Animal Rescue Srbija".

Додаје, да животињама треба давати течнију храну, а важно је да храна не буде слана, ако је месо у питању , мање количине и проверено свеже.

„Имамо око педесетак позива за спасавање напуштених животиња током дана. Од првог јуна смо остали без последњег спасиоца, па од првог јула не можемо да се бавимо спасавањем животиња.Појавиле су се приватне фирме које за новчану надокнаду спасавају напуштене животиње. Ми смо били сервис грађана и бесплатно смо спасавали животиње, мада друштво то није препознало. Јављамо се на наш контакт телефон сваког дана од 12 до 20 сати", напоменуо је Александар Гаврић из "Animal Rescue Srbija".

субота, 27. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво