Читај ми!

Лондон добио острво од влажних марамица које је променило ток Темзе

Острво сачињено од влажних марамица величине два тениска терена формирало се на обали Темзе у Лондону и променило ток реке, пише лист Тајмс.

Британски министри апелују на људе да престану да користе влажне марамице, а власти разматрају потпуну забрану оних које садрже пластику.

Флер Андерсон, посланица лабуриста, упозорила је грађане да се влажне марамице које баце у веце шољу не разграђају већ заврше у Темзи.

„Острво величине два тениска терена формирало се код Хамерсмит моста. У неким деловима је слој марамица дебљи од једног метра. Заправо је променило ток Темзе“, наводи Андерсонова.

Посланица је предложила потпуну забрану производњe и продаје влажних марамица које садрже пластику, али признаје да јој је за то потребна већа подршка.

Већина влажних марамица производи се од пластике која се не разлаже када се пусти вода, наводи организација за заштиту животне средине „Темза21“.

Не само што се не разлажу, већ ослобађају микропластику која даље наноси штету читавом екосистему.

Из организације „Темза21“ наводе да се острво формирало за мање од пет година, да је на неким местима порасло за 1,4 метра и покрива површину два тениска терена.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво