Читај ми!

Свако засађено дрво је враћање дуга природи

Овог викенда су широм Србије организоване акције пошумљавања. Неколико стотина младих запослених у ИТ компанијама у Суботици је засадило дрворед, а предузимљиви Београђанин је са истомишљеницима под Овчаром засадио 150 садница.

У великој акцији подизања дрвореда дуж Палићког пута посађено је 900 садница. Стручњаци информационих технологија овог пута користили су другачије алатке од уобичајених за њихов посао.

Истичу и да мишем и лопатом могу нешто корисно да ураде. Мотиви су им еколошки, али и жеља да другима покажу како када сви нешто желимо да урадимо, онда и можемо.

Желе, како кажу, да град у коме раде и живе буде леп, да буде здрав и да буде довољно кисеоника. Да спрече одроне земљишта, ерозију и све оно што када засадимо дрво или дрворед буде боље.

Да предео који воли од детињства буде поново шумовит Стефан Дрљача из Београда је пре пет година, у селу предака, почео садњу нове шуме.

„Где год видимо згодно место, неку ливаду, гледамо да је пошумимо да то сутра буду лепе шуме и да што више допринесемо уопште природи и да улепшамо овај наш ионако лепи крај“, објашњава Стефан.

У новој акцији пошумљавања под Овчаром придружили су му се истомишљеници и волонтери из околних градова и посадили још 150 садница.

„Циљ ове наше акције је у суштини да покажемо нашим делима нашој деци и нашем окружењу да је сасвим могуће корак по корак урадити нешто лепо за нашу природу, а веома нам је лепа природа“, додаје Драган Николић из Лучана.

У враћању дуга природи свако посађено стабло, свако дрво, дрворед или шума важно је свим генерацијама. Неке ће садити, неке учити, а неке ће сачекати њихов хлад.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво