Читај ми!

Плава лагуна на Исланду добила је конкуренцију

Познат по топлим термалним изворима, Исланд је познат и по Плавој лагуни у којој у топлим термалним водама уживају туристи и становници ове државе. Од недавно, популарно купалиште добило је конкуренцију.

Новооткривена лагуна налази се на самој обали океана, отворена је недавно, а смештена испред престонице Исланда, Рејкјавика.

Посетиоцима нуди могућност да се купају у топлом бескрајном базену од 230 стопа са погледом на океан. Ноћу нуди чак и седиште у првом реду за разгледање звезда и посматрање Северне светлости.

Лагуне су осмишљене и дизајниране да се стопе са својим природним окружењем, са паментим зградама.

„Лагуна смештена у позадини Атлантског океана, а близу урбаног центра Рејкјавика, омогућиће сви посетицима да се повежу са умом, телом и духом, кроз лековите моћи геотермалних вода, са импресивни погледом на океан", истакао је генерални директор лагуне Дагњи Петурсдотир.

Ски Лагуна такође има водопад, бар за пливање у лагуни, базен са хладном водом и сауне.

„Подмлађујуће и опуштајуће повлачење, смештено у драматичној позадини Атлантског океана, а близу живахног урбаног центра Рејкјавика, омогућиће гостима да се повежу са умом, телом и духом кроз блиставе моћи геотермалних вода док уживају у тако импресивном погледу на океан", истакао је генерални директор лагуне Дагњи Петурсдор.

Исланд је отворио своје границе за путнике и налази се и на британској „зеленој листи“ земаља без карантина.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(субота, 15. мај 2021, 16:11) - Zika [нерегистровани]

Prezime

Laguna je prelepa. Video sam na snimcima. Samo, svi znaju da u prezimenu, ono dotir na kraju znači kćer, tako da je direktorka.

(субота, 15. мај 2021, 15:18) - anonymous [нерегистровани]

Koja reklama

Mora od nečeg da se živi