Волонтерска акција „Минути знања“ нуди помоћ за богатије проведено време у карантину

У време актуелне пандемије, када су ступиле на снагу мере социјалног дистанцирања и када време што је више могуће проводимо код куће, грађани су показали велику солидарност и спремност да се нађу једни другима у овој тешкој ситуацији. Један од бројних примера је тим прортала utrenu.com где је покренута волонтерска акција „Минути знања“.

Kако истичу администратори портала, циљ акције је дружење, размена знања и искуства, забава малишана. Све оне активности које нам помажу да квалитетно проведемо време код куће и не дозволимо да се због физичког дистанцирања осећамо и психички лоше. 

Да бисте учествовали у акцији, довољно је да посетите овај сајт, изаберете час коме желите да присустујете и започните дружење.

Сваки предавач је добродошао да објави свој пост на било коју тему (час, предавање, читање књиге, анимирање деце, позив на онлине кафу...).

Како изгледају постови

Многи стручни суграђани нуде бесплатне лекције шминкања, језика, али и психолошку подршку разговором. Понуда је разноврсна, а ово су само неки сегменти понуда, делимично пренешени:

„Ученици основних школа, коме год је потребна помоћ око израде домаћих задатака из руског или српског језика, као и припрема за пријемни из српског језика, слободно ме контактирајте да се договоримо за термин, и корисно утрошимо ово време које проводимо код куће!“ - Јована

„Поштоване даме и господо, верујем да се велики број вас, у овако тешком периоду, нашао у дилеми питајући се шта сада и куда даље. У овом тренутку је прво неопходно да учините корак према себи. Уколико вам је потребан разговор, савет или пак психолошка помоћ, закажите га слободно и то потпуно бесплатно, позивом или поруком.“ - Дејан

„Час шминкања. Да се припремимо за излазак из куће, када све ово прође. А уједно и да будемо лепе и у карантину...“ - Александра

„Здраво! Ми желимо да помогнемо младим родитељима да анимирају децу током новонастале ситуације....“ - Милица и Анђела

Поред акције „Минути знања“ покренуте су и бројне друге волонтерске акције где грађани на делу показују своју бригу према другима, а посебно према најугроженијим грађанима. 

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво