Уради сам хемијски експеримент и квалитетно проведи време у кући

Немачкa хемијска компанија БАСФ је у сарадњи са Хемијским факултетом у Београду покренула онлајн програм за ученике основних школа у Централној Европи, укључујући и Републику Србију, а са циљем да помогне деци да на занимљив и квалитетан начин проведу време у изолацији и унапреде своје знање из хемије.

Програм се састоји од серија хемијских експеримената који су безбедни, лако изводљиви и за које су потребне ствари и састојци које свако има код куће. Огледи ће бити доступни током трајања ванредног стања сваког радног дана у подне на страници на Фејсбуку компаније БАСФ.

Гошћа Јутарњег програма, Јелена Драгојловић са Хемијског факултета, уједно и координаторка БАСФ образовног интернет програма, напомиње да ова компанија обезбеђује више образовних програма, почев од оних намењених деци најмлађег узраста, преко средњошколаца, а прошле године су кренули и за студенте.

„Пошто смо онемогућени да похађамо све ове радионице на Хемијском факултету, компанија БАСФ је дошла на идеју да одради и мале кућне експерименте. Тако на страници на Фејсбуку сваког дана у подне можемо видети како да направимо облак код куће, како да извучемо ДНК, шта је то шарено млеко, како можемо у кућним условима да направимо индикаторе“, додаје координаторка програма.

Такође, важно је напоменути да су сви ови експерименти потпуно безбедни, како ови који се раде на радионицама, тако и ови који се могу спроводити у кућним условима. Хемија није само наука која је опасна и која може да нас отрује, већ и јако занимљива, наглашава гошћа Јутарњег програма.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво