Читај ми!

Маск изашао са новом понудом – осам долара за верификацију налога на Твитеру

Након што се суочио са критикама због свог плана да корисницима Твитера наплаћује 19,99 долара месечно за добијање или задржавање верификованог налога, Илон Маск је изашао са новом понудом.

Илон Маск је на свом налогу на Твитеру објавио како планира да наплаћује осам долара месечно за услугу претплате и добијање плавог штриклираног знака, такозваног "Tvitter Blue"-а, уз обећање да ће дозволити свакоме ко плати да добије жељену плаву квачицу за верификацију свог налога.

У својој објави, најбогатији човек на свету је псовком описао своју процену „Твитеровог тренутног система 'господара и кметова' – ко има или нема плаву квачицу“. Додао је и: „Власт народу! Плава за осам долара месечно.“

Већ данима медији преносе да Твитер ради на ажурирању свог постојећег производа за претплату, који тренутно кошта 4,99 долара месечно, како би укључио функцију верификације.

Према интерним документима о планирању у које су медији имали увид, Твитер би такође могао да уклони плаве квачице тренутно верификованим корисницима ако не почну да плаћају вишу цену од 19,99 долара за претплатнички производ у року од 90 дана.

Вест је брзо изазвала згражање и неверицу међу неким дугогодишњим корисницима ове друштвене мреже, укључујући аутора Стивена Кинга, који има скоро седам милиона пратилаца на платформи.

„Двадесет долара месечно да задржим своју плаву квачицу?“ објавио је Кинг у понедељак, након чега је уследила псовка. „Требало би да ми плате. Ако се то успостави, нестао сам као Енрон.“ Касније у једном одговору, Кинг је написао: „Не ради се о новцу, то је ствар принципа“.

Маск је у уторак рано ујутро одговорио Кингу са најексплицитнијим објашњењем до сада, зашто мора да се наплаћује верификација налога. „Морамо некако да платимо рачуне! Твитер не може у потпуности да се ослони на оглашиваче“, написао је нови власник. „Шта кажете на осам долара?“.

Затим је Маск у објави на свом налогу поновио цену од осам долара и изнео нешто више детаља за свој нови план. Рекао је да ће претплатници имати приоритет у одговорима, спомињању и претрази, као и могућност постављања дужег видео и аудио садржаја док ће добијати упола мање огласа. Издавачи који раде са платформом такође ће моћи да заобиђу paivall, каже Маск.

„Ово ће такође дати Твитеру извор прихода за награђивање креатора садржаја“, додао је милијардер.

Ове примедбе наглашавају колико су крхки неки од Маскових почетних планова за Твитер, као и хитност да повећа приходе и профит компаније која је губила новац током већег дела свог постојања. Маск је купио Твитер за 44 милијарде долара, износ за који је и сам тврди да „очигледно преплаћује“ компанију. Такође је био принуђен да се прилично задужи како би платио аквизицију.

Од када је ушао у седиште Твитера у Сан Франциску, милијардер је брзо уздрмао компанију, укључујући распуштање одбора и отпуштање његових највиших руководилаца.

У твитовима током викенда, Маск је анкетирао своје пратиоце о томе да ли би волели да се врати Vine, Твитерова угашена видео услугу кратке форме, и рекао „апсолутно“ као одговор на сугестију корисника да се поново размотре ограничења карактера платформе. Нејасно је колико је Маск посвећен спровођењу било које или свих ових промена.

Иако се плава квачица појавила као статусни симбол за кориснике, такође је дизајнирана да обезбеди како би корисници могли да одреде који су налози аутентични, а који нису, посебно за познате личности, брендове и друге утицајне налоге. Ако би Маск створио плаћену баријеру за верификацију, постоји забринутост да би то могло отежати разликовање да ли је познато име бот или не.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво