Читај ми!

Зашто је Маск донео умиваоник у седиште Твитера

Остало је још само неколико дана да Илон Маск по одлуци суда заврши са куповином „Твитера“, а милијардер је ушетао у канцеларију компаније у Сан Франциску носећи у рукама нешто што је подсећало на порцелански умиваоник.

Власник компаније „Тесла“ и извршни директор „Спејс Икса“ на свом налогу на Твитеру је објавио снимак свог уласка у седиште компаније у Сан Франциску. Снимак је пропратио коментаром у коме је искористио занимљиву игру речи: „Улазим у седиште Твитера – имајте то на уму!“ (let that sink in – што буквално значи пустите умиваоник да уђе, али у ствари значи прихватите и имајте то на уму).

Извор Си-Ен-Би-Сија потрврдио је да је Илон Маск био у посети седишту у Сан Франциску и да се могла приметити забринутост међу запосленима шта ће се даље догађати. Извор који је желео да остане анониман, наводи да запослени покушавају да наставе са радом упркос великој пажњи која влада у јавности око целе процедуре куповине, али и упркос најавама да би Маск могао да нареди масовно отпуштање радника.

Неки се плаше да када Маск купи компанију, може „све да спали, ако пожели“.

Запослени у седишту „Твитера“ били су обавештени о Масковој посети, наводи се у мејлу који су добили новинари Си-Ен-Ена и Блумберга.

Пошиљалац, кога је Блумберг идентификовао као шефа маркетинга „Твитера“, Леслија Берланда, у мејлу је написао да ће Маск бити у седишту компаније ове недеље „имати састанке са запосленима, да ће обићи канцеларије, а да запослени наставе да обављају свој посао. Уколико га сретну да га поздраве!“.

У поруци се такође наводи да ће се Маск директно обратити запосленима у петак. Портпарол „Твитера“ је одбио да коментарише извештај или Маскову објаву.

Маск има времена до петка у 17 часова по источном времену да заврши свој договор о куповини „Твитера“ или се поново суочи са суђењем. „Твитер“ је тужио Маска када је покушао да изађе из њиховог споразума о спајању вредном 44 милијарде долара.

Судија суда у Делаверу одредио је рок у петак након што је Муск рекао да би ипак био вољан да купи „Твитер“. Пошто у компанији нису желели да му верују на реч, желели су да суд остане укључен. Судија је на крају одложила првобитно суђење заказано за прошлу недељу и дала странкама до краја ове недеље да се договоре, или ће у супротном одредити нове датуме суђења за новембар.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво