Читај ми!

Смртоносна саобраћајка у Тексасу – никога за воланом, да ли је „Теслин“ аутопилот заказао

Двоје људи је погинуло у саобраћајној несрећи када је „тесла модел С“ ударио у дрво и запалио се. Иако није поуздано утврђено да је реч о грешци аутомобилског система „Аутопилот“, полиција је сигурна да никога није било за воланом, јер су два тела пронашли на сувозачевом и задњем седишту.

Полиција тексашког округа Харис саопштила је да је олупина аутомобила пронађена у предграђу Хјустона, као и да су њени припадници сигурни да никога није било за воланом у тренутку несреће, преноси Си-Би-Ес.

„На основу позиција тела након удеса, уверени смо да никога није било за воланом“, рекао је један од полицајаца Марк Херман за КХОУ-ТВ.

„Тесла модел С“ се кретао изузетно брзо и није успео да уђе у кривину на време пре него што је слетео са пута, ударио у дрво и запалио се. Идентитет жртава још није обелодањен, али је полиција рекла да су особе имале 59 и 69 година.

Компанија „Тесла“ није још одговорила на захтеве бројних медија.

Федерална полиција истражује неколико удеса „Теслиних“ возила у којима је систем „Аутопилот“ коришћен.

Аутомобилска компанија, иначе, упозорава све муштерије да њихов систем „Аутопилот“ не пружа пуни аутономни режим вожње и да морају да пазе на пут и буду спремни да преузму контролу над возилом.

Међутим, Национални одбор за безбедност у саобраћају саопштио је прошле године да дизајн система омогућава возачима да не обраћају пажњу на пут и да треба ограничити систем „Аутопилот“ на одређене прилике.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво