Читај ми!

„Народна криптовалута“ којој Илон Маск твитом поремети вредност

Цена „највећег вица међу криптовалутама“ како обично зову доџкоин порасла је за више од 40 одсто након што је технолошки милијардер Илон Маск поново твитовао о њему.

Вредност доџкоина (dogecoin) је порасла са испод 0,04 долара на скоро 0,06 долара (0,04 фунте), прелазећи са пет милијарди долара укупне тржишне вредности на више од седам милијарди долара после неколико Маскових твитова, пише Индипендент.

Иако ова криптовалута данас дели многе карактеристике са биткоином, Били Маркус и Џексон Палмер осмислили су је и пустили у оптицај 2013, четири године након прве криптовалуте, са намером да забаве људе.

Палмер је 2014. године доџкоин описао као „интерну шалу“ коју је одлучио да подели са светом, охрабрујући људе да је не схватају озбиљно.

Заједница која се формирала око доџкоина помогла је да се повећа интересовање за њу, тако да јој је вредност порасла за 50.000 одсто од 2014. године.

Илон Маск, који је раније ове године претекао оснивача „Амазона“ Џефа Безоса на месту најбогатије особе на свету, објавио је у четвртак ујутро неколико твитова у знак подршке доџкоину, описујући га као „народну криптовалуту“.

Такође је поделио фото-монтажу на којој држи пса расе шиба ину – инспирацију за доџкоин – у сцени из цртаног филма Краљ лавова.

Ово није први пут да милијардер који воли мимове промовише доџкоин, а свако помињање изазвало је значајна кретања на тржишту.

Маск истиче да су његови постови „само намењени шали“ и да их не треба схватати озбиљно.

Претходни Маскови постови на тему доџкоина укључују сугестију да би та криптовалута требало да буде званична валута на Марсу, где он жели да направи људску колонију.

„Најзабавнији исход је често највероватнији. Вероватно најзабавнији и најироничнији исход био би да доџкоин постане валута Земље у будућности“, поручио је Маск.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво