Читај ми!

Кинески „Сјаоми“ потиснуо „Епл“ у продаји паметних телефона

Кинеска компанија „Сјаоми“ доспела је на треће место по броју продатих паметних телефона у кварталу јул–септембар, потиснувши са те позиције америчког технолошког дива „Епл“, који је први пут у последњих десет година испао из друштва водеће глобалне тројке по производњи и продаји смартфона, пише јапански пословни лист „Никеј“.

Три прва места у погледу производње и продаје паметних телефона у свету сада држе компаније из Азије, према извештајима три главна провајдера података са тог тржишта – „Каналиса“, „Интернационалне корпорације“ (ИДЦ) и „Кантерпоинта".

Крајем прошле недеље објављено је да је „Епл“ забележио пад прихода за 29 одсто на годишњем нивоу на кинеском тржишту током тромесечја јул–септембар.

Према извештају „Кантерпоинта“, „Сјаоми“ је у наведеном тромесечју забележио скок испорука од 46 одсто, на 46,2 милиона комада мобилних телефона у односу на годину пре.

„Епл“ је, с друге стране, регистровао пад продаје за седам одсто, на 41,7 милиона ајфона.

У извештају „Каналиса“, међутим, стоји да је „Еплова“ продаја пала за један одсто, док је продаја „Сјаомија“ порасла за 45 одсто у поређењу с истим периодом прошле године.

Прекретница за „Сјаоми“ долази у ситуацији у којој је глобална индустрија паметних телефона забележила пад од четири одсто у трећем кварталу, пошто су се многи купци уздржали од куповине телефона чекајући лансирање првог 5Г ајфона.

„Сјаоми“ је такође профитирао због проблема са којима се суочава његов највећи домаћи ривал „Хуавеј“, који је уздрман на иностраном тржишту због америчких санкција према компанији.

Јужнокорејски „Самсунг“ се вратио на прво место по продаји телефона у трећем кварталу, потиснувши „Хуавеј“, који му је ту позицију протео у другом тромесечју.

Наиме, „Самсунг“ је у периоду јул–септембар продао 80,4 милиона смартфона, „Хуавеј“ 51,9 милиона, „Сјаоми“ 46,5 милиона, а „Епл“ 41,6 милиона комада.

недеља, 05. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара