Читај ми!

Музика на Инстаграму од сада и у Србији

Корисници друштвене мреже Инстаграм у Србији однедавно могу да користе функцију „Музика“ која им омогућава да у своје „приче“ додају песму како би боље дочарали доживљаје својим пратиоцима.

Функција „Музика“ (Instagram Music) доступна је од јуна 2018. године, али је била омогућена само за кориснике у одређеним земљама.

Како наводе из Инстаграма, функција „Музика“ даје могућност корисницима да у оквиру својих „прича“ (Stories) додају пратећу песму која ће допринети изражавању њихових осећања.

„Приче“ су популарне објаве на Инстаграму које су доступне 24 сата од тренутка објављивања, а уколико су важне за кориснике, имају могућност да их задрже и након тог периода.

Истичу да око четиристо милиона корисника Инстаграма свакодневно објављује „приче“ и да раде на томе да корисницима омогуће нове начине за приближавање својим пријатељима и пратиоцима.

Корисници Инстаграма функцију „Музика“ могу да пронађу у опцијама, након што направе фотографију или сниме видео-запис за своју „причу“.

Након тога, појавиће се поље за претрагу у којем могу да укуцају наслов песме коју желе да додају или име извођача.

Када одаберу жељену песму, корисници могу да одаберу део песме који им највише одговара, у трајању до 15 секунди.

Уколико је текст песме доступан, могуће је одабрати опцију да се речи песме приказују у оквиру „приче“. 

Из Инстаграма наводе да се песме свакодневно додају у њихову фонотеку, а да корисници Еплових уређаја имају могућност да песму одаберу и пре него што начине фотографију или видео-запис.

Инстаграм је недавно прославио десет година постојања и том приликом су корисницима из те компаније најавили промене у наредним месецима. 

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво