Гејминг заједница и СЗО заједно против коронавируса

Светска здравствена организација и главни гејминг студији покренули су кампању како би људи остали у својим домовима у борби против коронавируса.

Светска здравствена организација удружила се са представницима индустрије видео-игара како би покренула кампању Play Apart Together да би људе подстакла да следе препоруке социјалног дистанцирања и хигијене. Идеја је спречавање ширења коронавируса тако што ће љубитељи остајати код куће и играти видео-игре онлајн.

 

Представници неких од највећих светских гејминг студија подржали су кампању. Тако извршни директор компаније "Activision Blizzard", Боби Котик рекао је да никада није било битније да се осигура да људи остану повезани једни с другима. 

Игре су савршена платформа јер повезују људе кроз призму радости и среће.

„Поносни смо што учествујемо у тако вредној и неопходној иницијативи“, истакао је Котик.

Извршни директор „Рад гејмса“ Николо Лорен охрабрио је људе да остану повезани док су физички удаљени играјући заједно онлајн.

Према његовим речима, физичко дистанцирање не би требало да значи и друштвену изолацију. „Останимо физички раздвојени како бисмо помогли да се крива поравна и Play Apart Together је ту да предбродимо ову кризу.“ 

Помало је иронично да СЗО сада промовише играње као разоноду јер је то једна од организација које су се залагале за препознавање у виду играња као проблем менталног здравља.

Иако несумњиво постоје људи који играју видео-игре до те мере да то негативно утиче на њихов живот, многи психолози сумњају у то да је тај модел примерен за описивање оваквог понашања. 

У извештају објављеном прошле године у здравственом часопису СЗО, лакари су тврдили да неки аспекти играња од постојања виртуелног оружја па до мултиплејера е-спорта и стриминга могу допринети зависности од гејминга упркос недостатку научних доказа који би подржали ову тезу.

Ипак, Светска здравствена организација сада је приморана да промени своје мишљење јер пандемија коронавируса изазива велику бригу за све нас.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво