Читај ми!

Никодијевић: „Београдска зима“ у духу Београда и дочек испред Народне скупштине за млађу публику

Председник Скупштине града, Никола Никодијевић, гостујући у Београдској хрноници најавио је да ће се ове године манифестацијa„Београдска зима” у оквиру које ће бити организован и дочек Нове године, одвијати на више локација у престоници, од 15. децембра до 15. јануара.

С обзиром на то да је Никола Никодијевић на челу комисије која ове године организује дочек Нове године у престоници, коју ће посетити не само грађани Србије, већ и странци, једна од тема о којој је говорио Председник скупштине Града је била како се Београд припрема за предстојеће празнике.

Дочек Нове године ће бити организован испред Народне скупштине у оквиру манифестације „Београдска зима“ која ће трајати месец дана. Никодијевић наглашава да ће акценат бити на духу Београда, као и да ће сви догађаји бити бесплатни.

„Под окриљем Секретаријата за културу први пут ће у организацији манифестације бити укључене све установе културе града Београда. Очекујемо много више садржаја намењених најразличијим категоријама становништва. Акценат је на дечјим представама и креативним радионицима у свих 17 београдских општина. Такође и традиционално клизалиште за децу, као и 'Трг бајки' у сарадњи са Дечјим културним центром и позориштима за најмлађе“, истакао је гост Београдске хронике.

Прецизирао је да ће се ове године клизалиште и „Божићно сеоце" налазити код парка „Ушће“ на Новом Београду, због лакшег приступа корисника.

„'Трг бајки' ће бити на Звездари, док ће се на Тргу републике организовати програм културног садржаја под радним називом 'Љубав и мода', а у духу времена које је иза нас“, навео је председник Скупштине града Београда.

Такође је најавио и бесплатне концерте са класичном, џез и рок музиком на више локација у престоници.

„Са Фондацијом 'Милан Младеновић' договорили смо концерт посвећен ЕКВ-у испред Дома омладине. То је дух Београда који желимо да вратимо“, додаје Никодијевић.

Када је реч о концерту за дочек 31. децембра испред  Народне скупштине он ће бити намењен млађој популацији.

„Претходних година новогодишњи концерти су били посвећене гостима престонице и старијој публици, сада је став да се концертни репертоар прилагоди младима. Док ће 'Београд на води' имати свој програм дочека Нове године, такође у сарадњи са установама културе Града Београда“ најавио је Никола Никодијевић.