Читај ми!

Сузе на лицу маленог Душана због похвала које му је упутио Алекса Аврамовић

Осмогодишњи Душан Радојчић, дечак који кроз хуманитарне акције помаже вршњацима, али и свима којима је помоћ неопходна, уз сузе је примио похвале које је добио од свог идола – кошаркаша Алексе Аврамовића.

Славко Радојчић већ четири године покушава да помогне онима којима је помоћ најпотребнија. Како би лакше могао да прослеђује донације племенитих људи који су му се јављали, основао је Удружење добрих људи „Огњиште“. Најчешће се до помоћи стиже пређеним километрима и хуманитарним излетима.

У последње време у овој мисији придружио му се син Душан који, гостујући у емисији Један добар дан, каже да је на идеју да помогне и он дошао једног дана када се играо ходочашћа по стану: „Тати је пало на памет да мени направи једно мало ходочашће и одмах смо отишли сутрадан.“

Славко истиче да је у том моменту било у плану пешачење за Педијатријско одељење онкологије и радиологије у Београду и да су већ наредног дана кренули.

„Од 830.000 динара, колико је тог дана сакупљено, Душан је прикупио 97.000“, истакао је поносни тата.

Осмогодишњи Душан воли спорт, а посебно кошарку коју тренира. Није тајна да је имао огромну жељу да упозна Алексу Аврамовића и тренера Жељка Обрадовића.

Наш репрезентативац чуо је за ту Душанову жељу и делимично је испунио захваљујући емисији Један добар дан.

„Ћао, Душане, велики поздрав за тебе, свака ти част на томе што радиш и што желиш да помогнеш својим другарима“, рекао је Аврамовић у снимљеној поруци намењеној хуманом дечаку.

Душан је веома емотивно реаговао на ове речи и чак је и заплакао.

Тата Славко истакао је да и деца могу да разумеју колико је важно да се помогне другима и да је важно само објаснити им на прави начин.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво