Читај ми!

Душан Ковачевић: Данас имамо исте проблеме као у време настанка „Урнебесне трагедије“

Поводом премијере нове представе Народног позоришта у Београду "Урнебесна трагедија", ексклузивно за РТС говорио је Душан Ковачевић. Гошћа у студију нове РТС-ове емисије „Један добар дан“ била је и глумица Нела Михаиловић, која у представи тумачи један од главних ликова.

Криза породице почиње половином осамдесетих година. Ми смо у економској кризи, која изазива све остале кризе, прошли кроз један период који се назива транзиција“ - сматра Ковачевић и додаје да се „људи сналазе како знају и умеју“, а да је прва жртва тога породица и однос родитеља и деце. Ми данас имамо исте проблеме као што смо имали пре 35 година кад сам писао „Урнебесну трагедију“, само што је дисперзија у односу на политичке моменте различита“, поручује наш прослављени драмски писац.

Гостујући у емисији „Један добар дан“, Нела Михаиловић поручује да је представа „Урнебесна трагедија“ за њу огромна радост и да јој посебно задовољство причињава рад на чувеном тексту, рад са Јагошем Марковићем, глумцима и екипом за коју каже да је – савршена.

„Већ први тренутак представе зграби публику тако да гледалац уђе у неку чаролију, неки магични свет“ – утисци су након премијере. Глумица Нела Михаиловић говорила је и о томе каква је улога коју тумачи, каква је „њена Јулка“, и колико је заправо „та Јулка“ она коју је Душан Ковачевић описао.

 Драма „Урнебесна трагедија“ премијерно извођење имала је 15. маја ове године. На репертоару је и у јуну, на Великој сцени Народног позоришта у Београду.

уторак, 21. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара