Читај ми!

Да је барбика права жена не би могла да дигне главу и не би могла да стоји на ногама

Консензус широм света јесте да је Марго Роби идеалан избор за улогу барбике у новом филму, јер, између осталог, визуелно подсећа на познату лутку. Међутим, да ли сте се икада питали како би права жена изгледала када би имала тело Барбике?

Прошлог викенда милиони обожавалаца барбике похрлили су у биоскопе да погледају нови филм Грете Гервиг, а захваљујући фантастичној маркетиншкој кампањи свет је обузела „барбиманија“.

Имајући у виду да је лутка Барби физички узор милионима младих девојчица и девојака, група здравствених стручњака направила је фото-реалистични модел како би Барби изгледала када би била стварна особа.

Осим што уопште није пријатна за око, права Барби не би имала нимало пријатан живот јер не би могла да подигне главу због предугачког врата и морала би да пузи јер су јој чланци претанки.

Стручњаци Америчких центара за зависности „Рехабс“ направили су модел како би боље разумели колико је изглед барбике одвојен од реалности.

Наш фото-реалистични модел показује колико би бизарно барбика изгледала када би била величине праве жене. Одмах се виде немогуће физичке пропорције лутке коју многи идеализују и сматрају савршенством“, наводе амерички стручњаци.

Тим је проценио да би јој обим главе био 56 центиметара, док би јој врат био дебео само 23 центиметра. Поређења ради, врат жене просечне грађе има просечан обим од 30 до 33 центиметра.

Због тога би Барби имала велике потешкоће да држи главу усправно. „Са вратом дупло дужим и 10 центиметара тањим, Барби не би могла да подигне главу“, истичу на сајту Америчких центара за зависности.

Нема места за црева, морала би да пузи и не би могла ништа да подигне

Њен танки струк од 40,5 центиметара, упоредив са бебиним и мањи од обима њене главе, стварао би јој огромне проблеме: „Барби би имала места за пола јетре и тек десетак центиметара црева.“

Популарна лутка је позната по дугим ногама, које су 50 одсто дуже од руку док су код просечне жене само 20 одсто дуже.

У комбинацији са њеним ситним стопалима и танким чланцима би чинило ходање скоро немогућим.

Са 15 центиметара дугачким чланцима, дечјом величином стопала и тежиштем које нагиње га горњем делу тела, Барби би морала да хода на све четири, односно пузи“, објашњавају стручњаци.

Коначно, било какво подизање терета било би такође немогуће, јер би њени ручни зглобови обима 9 центиметара били потпуно неспособни да подрже било шта.

субота, 01. јун 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије