Читај ми!

Слободан Бубњевић: Икс уместо плаве птичице. Да ли Маск жели да раскрсти с прошлошћу?

Један од најпрепознатљивијких логотипова на интернету, Твитерова плава птичица је отишла у историју. Да ли је стилизовано црно-бело слово „Икс“, које је нови заштитни знак друштвене мреже добар потез или маркетиншки промашај.

Познати стручњаци у свету помислили су да је шала када су схватили да ће Илон Маск променити плаву птичицу. Слободан Бубљевић, научни новинар и писац, који је недавно објавио и књигу „Алхемија бомбе“, у Јутарњем програму РТС-а, објаснио је да има срећу што се бави научном комуникацијом и среће људе из науке и света маркетинга који сматрају да лого треба да се мења поступно.

„Не треба заборавити власнике компанија који желе да се ребрендирају у духу времена, а да задрже свој сопствени бренд, да га не промене. А постоје и власници компанија који желе да бренд униште, да пређу на нешто друго. Није то ништа чудно. И наша земља је у последњих пар деценија променила неколико пута име, грб и заставу, ради новог представљања“, рекао је Бубњевић.

Додаје да Илон Маск покушава да раскрсти са прошлошћу јер је и сам рекао када је ушао у „Твитер“, "да ту има превише птичица".

„Он покушава да искористи познати амерички бренд Твитер који је важан у америчком друштву, а он је човек који је оличење америчког сна, па жели нешто ново“, рекао је Бубњевић.

"Како пишу амерички, европски и домаћи медији, чини се да је то план, а и познати биограф Ајзексон, који је радио Ајнштајнову биографију, доста времена проводи са Илоном Маском у жељи да направи његову биографију,истиче да Маск од самог почетка и у самој идеји куповине, не жели да задржи Твитер у овом облику у каквог га ми данас познајемо. Њему је база корисника могућност да направи потпуно нову дигиталну платформу, која би драматично променила ситуацију коју тренутно имамо на интернету. Она би објединила све друштвене мреже које постоје", истакао је Слободан Бубњевић.

"Твитер" је купила компанија која се зове „Икс“, па је то сада и лого Твитера. Да ли ће Маск у својим намерама успети,показаће време.

Недавно је Слободан Бубњевић објавио и књигу „Алхемија бомбе“, где је како каже, као мотивацију имао мало таквих књига на нашим просторима, а интересовање је велико. Атомске бомбе и реактори су важна тема која утиче на наш живот. То је јединствено откриће у науци.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
13° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара