Читај ми!

Монако броји сате до венчања

Мала кнежевина на Азурној обали са нестрпљењем очекује венчање принца Алберта и Шарлин Витсток. Венчаница коју је креирао Ђорђо Армани је спремна, а објављен је и списак гостију на коjeм се, између осталих, налазе најбогатији човек Француске, један афрички принц, Карл Лагерфелд и Наоми Кембел.

Најбогатији Француз, афрички принц и некадашњи Џејмс Бонд, само су неке од званица на дводневном венчању принца Алберта од Монака и бивше пливачице из Јужне Африке Шарлин Витсток.

То је прво венчање владајућег принца те мале кнежевине од када се Грејс Кели удала за Албертовог оца, принца Ренијеа, пре више од 50 година.

Прослава венчања почела је у четвртак увече концертом групе "The Eagles" којем су присуствовали и будући младенци, као и хиљаде обожавалаца из земље и околине.

Данас, у 17 часова, биће обављено грађанско венчање, док ће се сутра пар венчати у ренесансној палати и цркви Свети Јован Крститељ, након чега ће бити одржана гала вечера.

Сопран Рене Флеминг и тенор Андреа Бочели певаће током верске церемоније.

Иако Алберт има преко 50 година и двоје деце из ванбрачних веза, ово ће му бити први брак. Његов статус вечитог нежење некада је бринуо многе у Монаку, познатом по гламурозној монархији, лабавим законима о порезу и коцкарницама.

Краљевска палата дуго је чувала у тајности листу званица за данашњу и сутрашњу церемонију, али је синоћ та листа обелодањена.

Међу званицама су глумац Роџер Мур, дизајнер Карл Лагерфелд, најбогатији човек у Француској Бернард Арно и принц Леруо Молотлеги из краљевине Бакофенг у Јужној Африци.

Венчању ће присуствовати бројни спортисти као и италијански дизајнери Роберто Кавали и Ђорђо Армани - који је дизајнирао венчаницу, манекенке Наоми Кемпбел и Каролина Куркова.

Прича се да би представници краљевских породица из Шпаније и Шведске могли да присуствују венчању, али њихова имена нису била на листи.

Церемонију ће преносити око 50 телевизијских станица, а становници Монака моћи ће да је прате и преко џиновских екрана.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 30. мај 2024.
17° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије