Едију Марфију награда Икона комедије

Познати амерички глумац и комичар Еди Марфи постао је први добитник признања Икона комедије за значајан допринос комедији. Награда је установљена како би се одало признање уметницима који су инспирација будућим генерацијама забављача.

После многобројних признања која је освојио током успешне каријере, Еди Марфи постао је и први глумац коме ће бити додељена награда Икона комедије, на церемонији 26. марта, објавио је Холивуд рипортер (Hollywood reporter).

Награда је установљена како би се одало признање појединцу који је значајно допринео комедији и чији утицај инспирише будуће генерације забављача. Снимак доделе биће емитован 10. априла на Ем-Ти-Вију (MTV).

Марфи је најпознатији по улогама у комедијама Откачени професор, Коло среће, Татино обдаништеДолазак у Америку, Доктор Дулитл 2, Метро, Norbit и Авантуре Плутa Неша.

Карактеристичан глас позајмио је Магарцу у анимираном серијалу Шрек и кинеском змају Мушу у цртаћу Мулан, у продукцији компаније „Волт Дизни".

Шармантни комичар јединствен је и по томе што је играо у више филмских серијала него било који други глумац у Холивуду.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
29° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије