Читај ми!

Светозар Цветковић између позоришта и ТВ серија: Све може да се стигне

Награђиваног уметника Светозара Цветковића гледамо и у позоришту и на ТВ екрану. Нове догодовштине његовог лика у серији „Радио Милева“ пратићемо од јесени, а већ од 29. априла публика га може видети у новој представи Атељеа 212 „Нестајање“.

Завршено је снимање нове сезоне ТВ серије Радио Милева. Глумац Светозар Цветковић део је глумачке екипе и тумачи улогу Саве Мирића.

Говорећи о тајни успеха серије, Цветковић признаје да он и његове колеге нису очекивали да бити толико сезона серије, нити да ће гледаност бити таква.

Нисмо очекивали гледаност у оквиру породице. Некако породица од најмлађих до најстаријих то гледа, а то је ударни термин. Серија иде свакодневно и очигледно је да је то нека врста хумора који је свакоме доступан, који не прелази границу вулгарности“, наводи прослављени глумац и истиче да је ово већ четврта година како се Радио Милева снима.

Премијера представе Нестајање планирана је за 27. април у Атељеу 212, на сцени „Мира Траиловић“.

Светозар Цветковић каже да успева да уклопи снимања и рад у позоришту и наглашава да су пробе почеле пре месец и по, а да још није доживео да 12 дана пред премијеру проба сваки дан има свој ток као да је у питању представа у сценографији: „Још костиме да обучемо и све ће бити на свом месту“.

Када је реч о поруци коју шаље ова представа, Цветковић истиче да је у питању слика породице више средње класе, која се јако ретко третира у уметничким делима што се тиче репертоара на позорници и драматургије уопште.

То је по ивици ножа да ли можемо да сматрамо за тему вршњачко насиље. То је једна врло осетљива тема коју ја не бих дефинисао као вршњачко насиље. Предефинисао бих то као једну слику једне породице више средње класе. У оквиру те више средње класе се дешава много тога што захваљујући управо тој позицији у друштву се заташкава и на неки начин се склања од очију јавности, а изазива у онима који су били, да кажемо и ту реч, злостављани као деца да се у њима јавља неки бунт“, објашњава награђивани уметник.

Према његовим речима, у корену свега тога лежи наша кривица.

Кривица моје генерације, кривица управо те неке класе људи која је заштићена и о чијим греховима није дозвољено говорити и мислим да је то једна актуелност и да је то нешто што истиче овај текст Томислава Зајаца који је данас један од најпризнатијих хрватских аутора и чији се комади играју у Хрватској“, нагласио је Цветковић.

понедељак, 29. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво