Украјина осудила ХБО због ангажовања Милоша Биковића у новој сезони серије „Бели лотос“

Министарство спољних послова Украјине критиковало је америчку ТВ мрежу ХБО јер је српском глумцу, за кога тврде да да подржава руску инвазију, дала главну улогу у наредној сезони серије „Бели лотос“, пише Гардијан.

Милош Биковић је добио руско држављанство 2021. године и лично га је одликовао руски председник Владимир Путин за допринос руској уметности и култури. Глумцу је, како је сâм рекао, 2019. забрањен улазак у Украјину из разлога националне безбедности.

ХБО је раније овог месеца објавио да ће Биковић глумити у трећој сезони Белог лотоса, што је изазвало тренутну реакцију украјинских корисника друштвених медија.

„Милош Биковић, српски глумац који подржава Русију од почетка инвазије у пуном обиму, сада ће играти у трећој сезони Белог лотоса“, саопштило је украјинско министарство спољних послова на друштвеним мрежама.

„@ХБО, да ли је у реду да радите са особом која подржава геноцид и крши међународно право?“ додаје се.

ХБО није одговорио, али се међу бројним коментарима на објаву Министарства спољних послова Украјине, многи питају да ли им је избор глумца једина брига у тренутној ситуацији, као и да таквим поступцима све више слабе подршку.

Званичници Кијева наглашавају како је Биковић снимао филмове на Криму,  полуострву за које тврде да је Русија анектирала 2014. године, и да је подржао текућу инвазију Русије на њихову земљу.

Путин је Биковићу на свечаности у Кремљу 2018. доделио медаљу „Пушкин“, једно од највећих признања за допринос култури Русије. Такође му је додељено руско држављанство председничким указом 2021. године.

„Велика је част данас рећи: Русија је моја домовина“, написао је глумац тада на Инстаграму и додао да је „активан члан руског друштва“.

Снимање треће сезоне серије овенчане наградом Еми, Бели лотос, почеће у фебруару на Тајланду а серија ће, како наводи Варајети, бити емитована 2025. године.

среда, 15. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара