Читај ми!

Јагош Марковић сахрањен у Алеји заслужних грађана

Позоришни редитељ Јагош Марковић сахрањен је у Алеји заслужних грађана на београдском Новом гробљу. Опелу и потом сахрани присуствовали су чланови породице, велики број глумца и других позоришних посленика, сарадници, пријатељи и поштоваоци.

Марковић је преминуо у сну у 58. години, 22. септембра, а сахрањен је данас у 15 часова. Претходно је у Народном позоришту одржана комеморација.

Готово цела глумачка и уметничка српска сцена дошла је на последњи испраћај прослављеног редитеља. Међу присутнима били су глумци Радмила Живковић, Весна Тривалић, Андрија Милошевић, Драган Бјелогрлић, Гордан Кичић, Сека Саблић, Бранимир Поповић и бројни други.

На вечни починак Марковић је испраћен уз песму Шта ће бити ко то зна.

На комеморацији у Народном позоришту, управник Светислав Гонцић рекао је да је Јагошу Марковићу „позориште било страст, до последњег атома снаге, до последњег даха". Управница Југословенског драмског позоришта Тамара Вучковић Манојловић је истакла је да је Марковић „много волео глумце и њега су сви обожавали“, док је директор Београдског драмског позоришта Југ Радивојевић истакао да је иза себе оставио „грандиозна дела и онда отишао у вечност“.

недеља, 10. децембар 2023.
-1° C

Коментари

Soraja
Шарлен од Монака – услови да се избегне развод
2ЈТ (за оне који нису са ДорЋола је ДВАЈТ
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Rocester Ny
Добротвор из Канаде
Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Leskovac
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу