Читај ми!

Преминуо Том Сајзмор, звезда филма „Спасавање редова Рајана“

Том Сајзмор, глумац најпознатији по филмовима „Спасавање редова Рајана“, „Пад црног јастреба“ и „Врелина“, преминуо је у 62. години, потврдио је у петак његов представник Чарлс Лаго. Он је прошлог месеца хоспитализован због пуцања мождане анеуризме.

Шездесетједногодишњи Том Сајзмор је преминуо мирно у сну у медицинском центру Сент Џозеф у Бербанку у Калифорнији, а с њим су у последњим тренуцима били његова два сина и брат Пол Сајзмор.

„Дубоко сам ожалошћен због губитка мог старијег брата Тома. Био је већи од живота. Утицао је на мене више него ико кога познајем. Био је талентован, пун љубави, могао вас је бескрајно забављати својом духовитошћу и способношћу приповедања. Схрван сам што је отишао и заувек ће ми недостајати“, наводи се у саопштењу Пола Сајзмора.

Породица је у понедељак саопштила да их лекари обавестили да више нема наде. Такође су им саветовали да, с обзиром на Томово тешко здравствено стање, размисле о скидању с апарата који су га одржавали на животу.

Tом Сајзмор је рођен у Детроиту 1961. године, а репутацију је стекао захваљујући улогама у ратним и акционим филмовима деведесетих и двехиљадитих година. Мање улоге сотварио је као припадник снага реда у филмовима Злочин на таласима и Права романса, а веће улоге као детектив у Рођене убице, али и као члан тима пљачкаша у Врелини.

Прву главну улогу имао је као детектив у хорор филму Реликвија, у којем чудовиште почиње да убија у музеју. Затим је добио истакнуту улогу у Спасавању редова Рајана, као заменик команданта Тома Хенкса.

Глумио је и у Паду црног јастреба, Сплинтеру и филму Марк Фелт: Човек који је срушио Белу кућу.

Остварио је улоге и у серијама Одељење за пљачке и убиства, Др Вегас и Хаваји 5-0. Године 2017. појавио се као агент осигурања Ентони Синклер у серији Твин Пикс.

Сајзмор се у Холивуду прославио глумећи жестоке момке, али јавност је често више занимао његов турбулентан приватни живот.

Године 2003. осуђен је због насиља у породици и претњи својој тадашњој девојци Хајди Флајс и осуђен на шест месеци затвора. Поново је осуђен за породично насиље 2017. и добио је три године условне казне. Више пута је хапшен због употребе дроге, а 2007. је осуђен на 16 месеци затвора због поседовања метамфетамина.

Био је ожењен Мејв Квинлан између 1996. и 1999. године и има двоје деце.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво