Читај ми!

Брус Вилис има нову дијагнозу

Чланови породице Бруса Вилиса објавили су да глумац пати од облика деменције који се зове фронтотемпорална деменција (FTD).

„Иако су вести болне, олакшање је коначно имати јасну дијагнозу", наводи се у објави.

„Данас не постоје терапије за болест, што је реалност за коју се надамо да ће се променити у наредним годинама. Како Брусово стање напредује, надамо се да се пажња медија може усмерити на расветљавање ове болести за коју је потребно много више свести и истраживања", наводи се у саопштењу.

Вилисова породица - укључујући супругу Ему Хеминг Вилис, бившу супругу Деми Мур и његове ћерке, први пут је открила његову дијагнозу афазије 2022. године.

Тада су објавили да глумачка звезда пати од здравственог стања које утиче на његове когнитивне способности и да ће паузирати са послом.

„Брус је одувек веровао у то да коришћењем свог имена у свету може да помогне другима и да може да подиже свест о важним питањима и јавним и приватним", наводи се у новом саопштењу његове породице.

„У нашим срцима знамо да би - када би могао данас - желео да скрене глобалну пажњу на ову болест, на то како она утиче на породице оболелих, и да би желео већу повезаност оних који се такође суочавају са деменцијом", наведено је у објави.

Према клиници Мајо, фронтотемпорална деменција је „општи израз за групу можданих поремећаја који првенствено утичу на фронтални и темпорални режањ мозга. Ове области мозга су углавном повезане са личношћу, понашањем и језиком".

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво