Читај ми!

Мина Лазаревић: Љуба и ја смо се заклели да ћемо играти „Чорбу од канаринца“ док мрдамо

Извођењем представе „Чорба од канаринца“ на сцени Академије 28, 18. фебруара, биће обележена и десета годишњица од премијерног извођења на сцени Звездара театра. Глумица Мина Лазаревић, гошћа Београдске хронике, овај комад је са Љубомиром Бандовићем одиграла већ 150 пута.

Када је постављена представа Чорба од канаринца, како наводи Мина Лазаревић, као и за било коју другу представу, није могло да се претпостави да ће бити тако дуговечна и популарна.

Међутим, енергија, љубав, труд, искреност и поштење које је уложено у ту представу, почев од глумаца, редитељке Сташе Копривице, Милоша Радовића који је написао овај текст и свих осталих, указивало је на то да је у питању „права ствар“, која онда не може кратко да траје.

„Онда у извођењу, Љуба и ја који смо класићи, и ужасно смо блиски, мада на Академији никада нисмо радили заједно, и после Академије се нисмо сусретали професионално – то је узајамна љубав и поверење које је специфично“, наглашава гошћа Београдске хронике.

Додаје да Милош Радовић, када им је препустио представу, није хтео да им се меша у процес рада, једино их је замолио: „Молим вас нека ово остане љубавна прича.“

„Ми смо је апсолутно тако и доживели, на неки свој начин. Али то јесте једна предивна, узбудљива љубавна прича, ужасно емотивна, ужасно животна прича коју људи препознају и у којој се проналазе, макар у неком сегменту свако“, напомиње глумица.

Истиче да нису дозволили да представа склизне у јефтин хумор, гег и лошу импровизацију. Цео мизансцен је произашао из њихове радње и емоције, тако да је тај део остао готово исти као на премијери, али свако извођење је у неком смислу ново, у зависности од публике и у зависности од њихове енергије.

„Једноставно нисмо дали, нисмо дозволили да се она појефтини. Чували смо је страшно, и даље ћемо да је чувамо, и заклели смо се да ћемо да је играмо док мрдамо, јер то што се нама десило међусобно и то што се нама дешава сваки пут са публиком, је непроцењиво. Неко можда то не доживи ниједном у току своје каријере“, каже Мина Лазаревић на крају гостовања у Београдској хроници.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво