Читај ми!

Кање „Калимеро“ Вест – пилулице, антисемитизам, завере и две милијарде долара мање на рачуну

Од десничарских опаски, преко ношења дукса са натписом „Бели животи су важни“, па све до антисемитских изјава, Кање Вест „фристајлује“ у својим вербалним излетима већ неколико недеља, због чега су бројни брендови прекинули сарадњу са њим што га је коштало око две милијарде долара. Он, међутим, не види никакав проблем, већ се жали на заверу и наставља истим темпом.

Није никаква новост да Кање, односно Је Вест, обожава да привлачи пажњу на себе контроверзним изјавама. Од подршке Доналду Трампу, па објављивању своје кандидатуре за председника САД до оштрог критиковања протеста против полицијске бруталности и покрета "Black Lives Matter" – Вест је већ многима стао на жуљ, а многима на десници постао савезник.

Због тога његов недавни модни „излет“ са дуксом са натписом „Животи белаца су важни“ и недавни антисемитски коментари нису претерано изненађујући, али је реакција овога пута много већа.

Девет нула велика.

Репер је у само једном дану изгубио две милијарде долара јер су скоро све компаније које су са њим имале уговоре раскинуле спонзорства.

Вест је одмах послао поруку Арију Емануелу, извршном директору медијске агенције "Endeavor", који је апеоловао на брендове да што пре прекину сарадњу са њим због антисемитских изјава.

„Ари Емануел, изгубио сам две милијарде долара у једном дану и још сам жив. Ово је говор љубави. И даље те волим. Бог те и даље воли. Новац ме не чини оним што јесам, већ људи“, написао је репер на Инстаграму након што му је укинута блокада налога због говора мржње.

„Адидас“, „Баленсијага“, „Геп“ и друге компаније прекинуле су уговоре са њим. Агенција ЦАА са којом ради већ дуго година такође прекида сарадњу. Само уговор са „Адидасом“ 1,5 милијарди долара, од чега су процене да је Вест директно изгубио 250 милиона долара.

Шарене пилуле за...

Упркос томе, репер и модни креатор наставио је са истом причом када је у Холивуду стао на улици да прича са фоторепортерима и извукао телефон на чијем екрану је рекао да се налази табела са свим Јеврејима који воде највеће медије у САД.

Иако њихова имена нису била видљива, па и није било могуће потврдити тврдње, Је истакао челнике „Дизнија“, „Парамаунта“, Ју-Ес-Еј тудеја и Лос Анђелес тајмса као пример јеврејских руководилаца на највишим бизнис ешалонима.

Тврдње да моћни Јевреји контролишу многе индустрије често се користе како би се будиле антијеврејске предрасуде и мржња према њима.

И као да жели да себи ископа дубљу рупу, Вест је наставио да образлаже своје становиште новинарима, објашњавајући да није знао да је антисемитски ако примети да су многи његови сарадници и они које запошљава Јевреји.

„Нисам знао да је антисемитски да кажете: Знате, ја имам јеврејског адвоката, продукцијску кућу или извођача радова“, рекао је Вест.

Репер је у онлајн преписци са горе поменутим Аријем Емануелом, рекао да му је јеврејски доктор погрешно дијагностиковао биполарни поремећај, открио медијима да је у болници и покушао да га контролише лековима.

Вест је још раније рекао медијима да одбија да пије преписану терапију, упркос дијагнози, а то образложио тиме да би, уколико му доктор погрешно препише лекове, могао да заврши као Мајкл Џексон или Принс.

Почетком недеље, Је је бранио своје антисемитско становиште у једном од најпопуларнијих подкаста код Лекса Фридмана.

У њему је поновио становиште да Јевреји контролишу медије, а окривио их и за своје менталне проблеме. Онда је проширио читаву причу.

„И даље смо у холокаусту. Пријатељ ми је рекао: 'Иди посети музеј Холокауста'. Ја сам му одговорио: 'Хајде да посетимо наш музеј Холокауста: Планирано родитељство'“, додао је репер.

„Планирано родитељство“ (Planned Parenthood) је највећа здравствена организација за репродуктивно здравље у САД, која заговара одговоран приступ репродуктивном здрављу, планирању породице и абоортусу.

„Педесет одсто смрти црнаца данас је абортусом. Расизам је преширока дефинција. То је геноцид и контрола популације, коју промовише музика коју праве црнци, а од чега Јевреји профитирају“, навео је у интервјуу Вест.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво