Репер Кање Вест најавио кандидатуру за председника

Чувени амерички репер Кање Вест изабрао је Дан независности да објави да ће се кандидовати за председника САД, али није јасно да ли је он поднео било какав званичан папир како би се у новембру његово име и нашло на гласачким листићима.

Таман кад се мислило да 2020. година не може да донесе никаква нова изненађења, репер Кање Вест прогласио је своју кандидатуру за америчког председника.

Репер је тако постао изазивач Доналду Трумпу, ког иначе здушно подржава, и Џоу Бајдену. Кање је изабрао управо највећи амерички празник Дан независности како би на Твитеру објавио невероватну вест, покренувши ораву олују реакција на друштвеним мрежама.

"Сада морамо реализовати обећање Америке тако што ћемо веровати у Бога, објединити нашу визију и изградити нашу будућност", написао је Вест.

"Кандидујем се за председника Сједињених Држава," стоји у објави на Твитеру.

Његова супруга Ким Кардашијан одговорила је на Вестов твит, америчком заставом.

А Вест, који је освојио 21 Греми награду, одмах је добио подршку још једне познате личности познате по ексцентричним испадима, Елона Маска, извршног директора произвођача аутомобила Тесла који је твитовао: "Имаш моју пуну подршку!"

Вест и његова супруга посетили су Трампа у Белој кући како би разговарали о затворској реформи. На састанку 2018. године Вест је носио црвену капу са натписом "Учините Америку поново великом". Рекао је да га је Трамп натерао да се осећа као Супермен, загрлио га и изјавио: "Волим овог момка."

Упитан тада да ли би Вест могао да буде будући председнички кандидат, Трамп је одговорио потврдно на шта је Вест рекао "тек после 2024. године. Престанимо да бринемо о будућности. Све што данас стварно имамо је данас."

И није то било први и последњи пут да је репер помињао кандидатуру 2024. године. У јануару прошле године поставио је твит "2024" тумачен као знак да ће се те године кандидовати за Белу кућу.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво