Читај ми!

Хоботница као модни детаљ

Изложба фотографија у берлинском Музеју комуникација, чија је тема „Модна храна“, подигла је велику медијску прашину. Несвакидашње креације од хоботнице, морске траве, меса и чоколаде, представљају прави експеримент у високој моди.

Берлински Музеј комуникација направио је прави експеримент мешањем високе моде и кулинарства.

Наиме, они су у сарадњи са Роландом Третлом, шефом кухиње из Аустрије, и фотографом Хелгом Киршбергер израдили сет необичних фотографија које су посетиоци имали прилику да виде у оквиру "Fashion Food" изложбе.

Манекени који позирају у несвакидашњим креацијама, попут туника направљених од хоботнице, хаљина од меса и чоколаде, веома су изненадили посетиоце.

Педесет фотографија „уметничких дела" ће у Музеју комуникација бити изложено све до 29. јануара.

Аутори су се позабавили укусима савременог друштва, кичастим модним трендовима, као и потрошачким друштвом.

„Слике нису порнографске и вулгарне, али су еротичне и провокативне и постављају разна питања", рекла је директорка музеја Лиселот Куглер.

На отварању изложбе су били и живи модели. Један од фотографа из тима Киршбергерове је описао како су сликали хаљину направљену од чоколаде.

„Имали смо само два минута за фотографисање и екипу од 20 људи. После тога је почела да се топи и цури. То је јединствено уметничко дело састављено од хране и модела, материјала и форме", рекао је фотограф.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 22. јул 2025.
26° C

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом