Читај ми!

Шрекова „мочвара“ доступна за изнајмљивање

Колиба за одмор на локацији описаној као „мочвара прекривене блатом, маховином и мутном водом“ обично не би била тражена. Међутим, нови смештај у понуди "Airbnb"-ја у шкотским висоравнима је изузетак од правила. У питању је верна реплика дома вољеног огра Шрека.

Шрекова „мочвара“ налази се на око 100 километара јужно од града Инвернеса, на имању Ардверики, недалеко од виле из 19. века.

У специјалној понуди, туристи се позивају да се од 13. октобра пријаве за боравак у мочвари у периоду од 28. до 29. октобра. Треба имати на уму да у Шрекову кућу могу да буду смештена максимално три госта старија од пет година.

Док ће туристи морати сами да организују своје путовање до локације у шкотским висоравнима, као и повратак, њихов боравак у Шрековој кући биће бесплатан. Међутим, "Airbnb" се обавезао да ће дати једнократну донацију непрофитној организацији која организује одморе за угрожену децу у Шкотској.

Шрекова мочвара најновија је у низу једнократних понуда овог сајта, инспирисаних филмом или ТВ програмом. Прошле године посетиоци Париза добили су прилику да бораве у раскошној соби унутар Мулен Ружа, са ентеријером инспирисаним филмом База Лурмана.

Недавно су обожаватељи Барбике могли да изнајме собу у ружичастој кући у Малибуу која као да је из Барбиленда.

Унутар мочваре

Ако је веровати фотографијама у огласу за Шрекову колибу, туристи могу очекивати верну копију скромног, мочварног пребивалишта познатог огра. Дрвени намештај, купатило на 20 метара од колибе, шума наоколо...

У околини такође има шта да се види и уради јер је копија Шрековог дома недалеко од спектакуларног језера Лох Лаган, као и дивљих лепота Националног парка Кернгормс.

Љубитељи филмова и серија би такође могли да препознају имање Ардверики из филма о Бонду Није време за умирање, као и серија Outlander и Круна (где је баронова кућа „глумила“ краљевску резиденцију Балморал).

Током више од две деценије након што је Шрек освојио Оскара за најбољи анимирани филм (2002. године), франшиза је наставила да расте кроз филмске наставке и туристичке атракције.

За љубитеље Шрека који не буду успели да обезбеде место у мочвари, увек остаје опција Шрекове авантуре у Лондону – импресивне, тематске туристичке атракције на јужној обали престонице, у близини Ока и градског акваријума.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво