Читај ми!

Од Ер би-ен-бија до Иксбокса: Барби бренд склопио партнерство са преко 100 компанија

Произвођач лутке Барби, Мател, нада се да ће због значајног раста продаје њихове најпопуларније лутке снимити више наставака филма „Барби“.

Када је Марго Роби први пут прочитала сценарио за филм Барби, у којем глуми и један је од копродуцената, њена прва мисао је била: „Никада нам неће дозволити да снимимо овај филм“.

Године 2021. објављено је да ће Грета Гервиг, која је режирала причу о пунолетству номиновану за Оскара, Бубамара и Мале жене, радити филм Барби, обожаваоци су били збуњени, изненађени и одушевљени. Можда би филм био идиосинкратични, субверзивни, чак и феминистички поглед на лутку, а не само реклама за Мател, али као и сама Брби, филм ће бити још једна вежба контрадикторности.

Ако се питате да ли је Барби сатира капиталистичких амбиција компаније играчака, запаљива оптужница тренутног тешког стања родних односа, дирљиво, али повремено клишеирано признање моћи девојака, или музички спектакл испуњен песмама Ники Манаж и Дуе Липе, одговор је вероватно: да, али и више од тога.

Компанија Мател љубоморно је чувала имиџ своје познате лутке више од 60 година. Никада не би пристали на филм који не само да се бави понекад контроверзном историјом познате лутке, већ се међу комичним ликовима нашао нико други до  „чудни и неосетљиви” генерални директори компаније Мател. 

После периода пада продаје, недавно оснажена Барбика спремна је за свој деби на великом екрану, а у компанији се надају да ће то бити само први наставак франшизе – као и незаустављиви талас уносних пословних могућности.

Уносни уговори са преко стотину брендова

Мател је потписао уговоре о лиценцирању са више од 100 брендова, што значи да ће овог лета моћи да се носи барби одећа из Гепа, Примарка или Форевер 21, ципеле из Алда или ролери из Скејтхата и да се нашминка са НИКС козметикс производима. Такође, моћи ћемо да се опуштамо на барби базену док уживамо у Пинкберијевом барби смрзнутом јогурту.

Сок ће моћи да се послужи у чашама Барби Драгон, у простору који ће својим мирисом испунити Хомсикове тематске свеће и украсити Барби Рагабл тепих. 

Време путовања можемо да прекратимо играјући се ружичастим Иксбоксом и да одседнемо у Барби кући у Малибуу коју ћемо изнајмити преко Ер-би-енд-бија. Зубе можемо да оперемо користећи „најружичастију колекцију за оралну негу“ и још много других  производа.

У Великој Британији прошле године продавало се шест барби лутака сваког минута – и то пре него што се филм појавио. Иако се многи брендови играчака надају да ће проширити своје име на друге секторе, не успевају сви.

уторак, 21. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара