Читај ми!

Ноћне посете за потпуно другачији доживљај Ђавоље вароши

Природни феномен Ђавољу варош годишње посети 100.000 туриста. Од сада ће то моћи да учине и ноћу, јер је читав локалитет осветљен.

Ђавоља варош годинама привлачи туристе и оне који желе да осете силе које владају на том подручју. Место којег се, по легенди, требало клонити ноћу, сада је уз помоћ расвете и искусног водича ноћна атракција.

„Ова ноћна посета је изузетна и осећај је заиста изузетан. Нема страха, нема неких непријатности, али има неке посебне енергије која се осети када је посебно ноћна посета у питању. И једноставно, треба доћи и доживети то”, каже Александар Милић из Куршумлије.

Мистика Ђавоље вароши одувек је привлачила туристе. Иако заговорници науке тврде да је то недвосмислено природни процес, многи су склонији да верују легенди која се вековима овде преноси с колена на колено. А она каже да је сâм ђаво на том месту умешао прсте.

„Ноћу можете у ретким случајевима да чујете и специфичне звуке, тако да је Ђавоља варош сад много добила на значају и омогућила туристима да чују те звуке који су и подстакли локално становништво да је назову Ђавоља варош“, наводи туристички водич Бранко Стевић.

Светлосни и звучни ефекти који се пуштају током обиласка употпуниће доживљај који вас враћа у неко друго време и димензију.

Ноћним посетиоцима биће приказиван филм базиран на легенди о настанку окамењених сватова.

Нова пројекција је у петак, 8. септембра, од 19.30, а ноћна авантура траје два сата.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво