Читај ми!

Ноћна шетња кроз Ђавољу варош, премијерка поручује: Нестварно искуство

Ђавољу варош годишње посети око 100.000 туриста, а од ове сезоне авантуристи ће моћи да је посете и ноћу. Премијерка Србије Ана Брнабић присуствовала је премијери филма којим је обележен почетак ноћних посета и истакла да природне лепоте овог краја, кроз јединствену туристичку понуду, треба презентовати свима у Србији, али и свету.

У градњу Центра за посетиоце у Ђавољој вароши држава улаже 25 милиона динара, а компанија Планинка 15 милиона динара у расвету. Гради се и пут који ће повезати Ђавољу варош и Царичин град, Јабланички и Топлички округ, са четири бање Пролом, Луковском, Куршумлијском и Сијеринском бањом.

Вечерас је у Ђавољој вароши премијера филма који ће се у оквиру ноћних посета приказивати туристима.

Прилику да међу првима види овај филм имала је и председница Владе Ана Брнабић.

Сваки пут када дођем у Куршумлију фасцинирана сам природним лепотама и свим оним што ова локална самоуправа нуди. Наш задатак је да то промовишемо и презентујемо свима у Србији и свима у Европи и широм света како бисмо имали што више туриста“, рекла је премијерка.

Према њеним речима, од вечерас Ђавоља варош прима посетиоце и ноћу, што је, како је оценила, прелепо и нестварно искуство.

Велика захвалност компанији 'Планинка' као домаћем инвеститору који је иза свега овога и заиста један мотор развоја Куршумлије и домаћину Раши Раичевићу на свему што је урадио, а Влада Републике Србије се бави сређивањем туристичког потенцијала и промоцијом туристичког потенцијала не само Топличког, већ и Јабланичког округа“, наводи Брнабићева.

Премијерка Србије истакла је да уз инвестицију од милијарду осамсто милиона евра у пут преко Радан планине за реконструкцију, доградњу и санацију, могу да се повежу та два прелепа округа са фантастичним туристичким потенцијалима.

Можемо да спојимо практично четири бање – бању у Медвеђи са три бање у Куршумлији: Луковском, Куршумлијском и Пролом, али такође Царичин град у Лебану и Ђавољу варош, и да онда то као јединствену туристичку понуду која је јединствена по лепоти у Европи презентујемо читавом свету и овде доведемо много више туриста него што они имају у овом тренутку“, поручила је Брнабићева.

петак, 03. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво