Читај ми!

Србија у серијалу Националне географије „Европа одозго“ премијерно у 120 земаља

Када у недељу, 18. септембра, од 22 сата, на каналу Националне географије, почну да се смењују кадрови Србије из „птичје перспективе“, у прелету над нашом земљом од Суботице до Доње Локошнице, и од Засавице до величанственог Ђердапа, а преко Београда, Златибора, све до удаљеног Пештера, уживаће гледаоци у више од 120 земаља широм света.

Србија ће у премијерној епизоди документарног серијала „Европа одозго" добити 50 минута најбоље рекламе, и то бесплатне, захваљујући којој ће гледаоци широм планете имати прилику да упознају нашу домовину кроз сва годишња доба. И из перспективе из које је до сада никада није приказана. У Јутарњем програму РТС-а гостовали су Милана Петровић, главни и одговорни уредник издања Националне географије за Србију и Драган Глишовић, пилот дрона, који је снимао серијал "Европа одозго".

„Серијал Европа одозго постоји већ три сезоне, ово је четврта, и некако је и логично наш део Европе дошао на ред. Трејлеј је подељен много пута, реакције су одличне, много смо поносни и нестрпљиво чекамо да видимо ту нашу Србију одозго, виђену очима Националне географије, чији су стандарди стварно високи", истакла је Милане Петровић, главни и одговорни уредник издања Националне географије за Србију.

Драган Глишовић, пилот дрона, који је снимао "Србију одозго" истакао је да да је снимање било захтевно јер су људи из Националне географије имали одређене жеље за локације које треба снимити на одговарајући начин. Још у августу претходне године почеле су припреме за снимање на најлепшим локацијама у Србији које би могли да презентујемо свету. У септембру је почело снимање које је трајало до фебруара 2022. године.

„Дуго се бавим овим послом, ово је било нешто посебно, па смо се трудили да одаберемо најлепше локације које ћемо да представимо свету. У тиму је било још дрон оператера, продуцент је био Иван Лазич, наш човек из Лондона који нам је пуно помогао", рекао је Драган Глишовић.

субота, 18. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара