Читај ми!

Србија у серијалу Националне географије „Европа одозго“

Средином септембра, ексклузивно на каналу Национална географија: нова сезона документарног серијала "Европа одозго". Нови циклус почиње епизодом која је посвећена Србији. Цео свет сазнаће више о нашој богатој култури, природним лепотама које одузимају дах, али и савременим инжењерским достигнућима.

Захваљујући најсавременијој технологији, наша земља биће приказана као никада до сада, уз невероватне снимке из ваздуха, али и кроз приче људи.

Милана Петровић главни и одговорни уредник издања Националне географије за Србију, истакла је да су увек вредни и имају ново издање за август у коме је прича о напретку нових технологија, прича о проучавању Стоунхенџа, текст о климатским променама и Индији. Напомиње да је отворен и фото-конкурс за све који се баве фотографијом и воле је. Конкурс је отворен до 31. августа 2022. године.

„Први контакт је био путем мејла, који је стигао од продуцента лондонске компаније која се бави монтажом и продукцијом емисија Националне географије. Тако је почела сарадња", истакао је Драган Трифуновић, продуцент и пилот дрона.

„Препоручила ме је наша редитељка Катарина Петровић преко које сам успео да ступим у контакт са Националном географијом. Погледали су моје радове, који су им се допали, па смо почели сарадњу. Припреме за снимање трајале су од августа 2021. године, тада је направљен и избор прича и локација. Било их је доста", рекао је Драган Глишовић, пилот дрона.

Како је истакао продуцент Драган Трифуновић, најјачи утисак остао је после снимања Засавице и кањона Увца. Засавица је необична прича о јединственој фарми магараца, о најскупљем сиру на планети. Снимање белоглавих супова испод хранилишта на Увцу.

„Снимање Синагоге је било интересантно, као и снимање на Голупцу, где су се током снимања променила четири годишња доба", рекао је Драган Глишовић.

„Дуго сам у овом послу, снимао сам по свету, а Србија је јако лепа земља и одозго и одоздо, али је одоздо јако прљава и требало би да поведемо рачуна о природи", истакао је Драган Трифуновић.

Како је рекао Драган Глишовић, премијера емисије о Србији у оквиру серијала „Европа одозго", очекује се 18. септембра 2022. године.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво