Читај ми!

"We Are the Champions" најзаразнија песма

Нумера која најбрже диже људе на ноге у клубовима је "We Are the Champions" групе „Квин“, показала је студија једног лондонског универзитета. Добро се котирају и "The Final Countdown", "Fat Lip" и "Livin' on a Prayer".

Песма We Are the Champions групе „Квин" (Queen) најпривлачнија је и „најзаразнија" песма свих времена, наводи се у најновијој студији Универзитета „Голдсмит" у Лондону.

Песме због којих људи играју и певају када их чују у дискотеци или кафићу имају четири кључна елемента – дуге и детаљне музичке фазе, више промена у песми, мушке вокале и напор вокала да произведу препознатљиву ноту, тврде научници.

Према њиховим речима, мушки вокали у песми веома су битни, јер певају на начин да песма звучи као ратни узвик. Људи у тим певачима траже вођу, који ће их водити у борбу.

„Сваки музички хит ослања се на математику, науку, инжењерство и технологију, почевши од физике и фреквенције звука које одређују склад до високодигиталних процесора и синтисајзера, који песми дају додатне ефекте и чине је привлачнијом", објаснио је професор Данијел Муленсифен.

Научници су дали списак најпривлачнијих песама међу којима су, поред We Are the Champions из 1977. године, и The Final Countdown (групе "Europe") из 1986, Fat Lip (групе "Sum 41") из 2001. и Livin' on a Prayer (групе "Bon Jovi") из 1986. године.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара