Повратак свемирских каубоја

Албумом "Rock Dust Light Star", који ће се продавати од новембра, британска група „Џамироквај“ враћа се на музичку сцену после четворогодишње паузе. Ново издање група најавила издавањем два сингла, песама "White Knuckle Ride" и "Blue Skies".

Како открива Џеј Кеј, фронтмен Џамирокваја, коначно је дошло време за крај паузе и поново активирање.

Четири године од издавања албума највећих хитова којим су закључили сарадњу са „Сонијем" (започету још 1992. године), британски бенд је коначно спреман за повратак.

Певач групе Џеј Кеј (право име Џејсон Кеј) искористио је паузу да би научио да пилотира хеликоптером, што је последња опсесија овог самопрокламованог зависника од адреналина, позатог и по завидној колекцији луксузних аутомобила.

Током паузе, Кеј и бенд су припремали нови албум Rock Dust Light Star, који ће у продаји бити већ од почетка новембра.

Нове песме снимљене су претежно у Кејовом кућном студију који се налази на његовом имању у Бакингемширу, западно од Лондона.

Новим нумерама Џамирокваја се враћа звуку са првих албума, а на снимање је утрошено две године и више од пола милиона евра.

Као најава новог издања већ су објављена два сингла, један за тржиште Велике Британије, а други за остатак Европе.

У споту за први сингл, White Knuckle Ride, Кеј показује своје пилотске способности, а нумера је већ постигла солидан успех од када се појавила крајем августа (у Италији је била на првом месту најпродаванијих, а такође се нашла на листама и у Холандији и Швајцарској).

За разлику од веселе и нешто брже нумере White Knuckle Ride, у Великој Британији је издата балада Blue Skies.

Током целокупне каријере, Џамироквај су у САД продали 2,6 милиона албума, а у Великој Британији чак 4,4 милиона, показују званични подаци.

Међу највећим хитовима бенда су Cosmic Girl и Гремијем награђена песма Virtual Insanity.

Певач Џеј Кеј, препознатљив и по својим необичним капама и шеширима, у изјави за магазин Билборд рекао је да је пун ентузијазма због повратка на музичку сцену, али да сада више није хиперактиван као раније.

„Када напуните 40 година више не желите да радите исте ствари као и када сте били тинејџер. Морате да се музички развијате током времена. Чак и ја понекад заборавим да је песма Cosmic Girl објављена пре чак 13 година, а од тада су се десиле велике промене", закључио је славни певач.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара