Читај ми!

РТС расписује конкурс за избор композиције која ће представљати Србију на Песми Евровизије 2024.

Радио-телевизија Србије потврђује учешће на „Песми Евровизије“ у Шведској 2024. године и расписује јавни конкурс за избор композиције која ће представљати Србију на најгледанијем светском музичком такмичењу. Kонкурс је отворен до 1. новембра 2023. године.

РТС расписује конкурс за избор композиције која ће представљати Србију на Песми Евровизије 2024. РТС расписује конкурс за избор композиције која ће представљати Србију на Песми Евровизије 2024.

С циљем развијања и унапређења музичког стваралаштва у области популарне музике, Радио-телевизија Србије организује избор представника Србије за међународно такмичење „Песма Евровизије 2024", које ће бити одржано у мају 2024. године, у организацији Европске радиодифузне уније (ЕБУ).

Од пријава које стигну на расписани конкурс, комисија састављена од музичких уредника РТС-а изабраће композиције руководећи се искључиво њиховим уметничким квалитетом. Уколико ниједна композиција не буде испуњавала потребан музички квалитет, РТС има право самостално да изабере композицију.

Избор композиције која ће представљати Србију и РТС на такмичењу за „Песму Евровизије 2024" обавиће стручни жири састављен од еминентних музичких и медијских стваралаца и публика на такмичењу, по евровизијском принципу 50% - 50%. Kомпозиција која буде имала највећи број гласова по одлуци стручног жирија и публике биће представник Србије и РТС-а на такмичењу „Песма Евровизије 2024".
Поступак избора композиције која ће представљати Србију у Малмеу 2024. године дефинисан је Правилником, док су услови за учешће у избору за националног представника о условима наведени у Kонкурсу.

Пријаве на конкурс са радовима достављају се до 1. новембра 2023. године на интернет адресу https://www.rts.rs/page/rts/ci/eurosong-prijava.html у оквиру подсајта Евросонг на Интернет порталу РТС-а - www.ртс.рс.

уторак, 30. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво