Читај ми!

Сабор 2023 – прво полуфинале

Аутори и извођачи 16 композиција надмећу се за пролазак у велико финале Фестивала најлепше нове народне музике Србије - Сабора 2023. У ревијалном делу програма уживамо уз највеће хитове Снежане Ђуришић и Секе Алексић.

Сабор 2023 – прво полуфинале Сабор 2023 – прво полуфинале

У првом полуфиналу, тамичиће се извођачи и аутори 16 композиција, а пратиће их уживо на сцени РТС-овог Студија 8 у Кошутњаку врхунски музичари – чланови два реномирана оркестра: Народни ансамбл РТС-а, под управом Синише Вићентијевића и Саборски оркестар, под управом Зорана Влајића.

Водитељке фестивала Сабор народне музике Србије 2023 су Драгана Косјерина, Кристина Раденковић, Јелена Симић и Винка Мариновић.

Петочлани Стручни жири Сабора народне музике Србије 2023 ће из сваког полуфинала одабрати по осам најбољих композиција, те ће се 16 финалиста у четвртак увече надметати за престижне награде фестивала.

Осим награде за најбољу композицију фестивала Сабор 2023 и награда за друго и треће место – Стручни жири 5. Сабора народне музике Србије ће донети одлуке и о најбољима и у категоријама: Најбоља интерпретацијаНајбољи текст“ и Најбољи аранжман.

Фестивал нових композиција Сабор народне музике Србије - национални музички фестивал народне музике Србије, заједнички су осмислили Савез естрадно-музичких уметника Србије (СЕМУС) и Радио-телевизија Србије, са циљем да кроз афирмацију аутора и подстицањем на стваралаштво – допринесу афирмисању аутора и неговању квалитета нове народне музике.

недеља, 10. децембар 2023.
4° C

Коментари

Soraja
Шарлен од Монака – услови да се избегне развод
2ЈТ (за оне који нису са ДорЋола је ДВАЈТ
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Rocester Ny
Добротвор из Канаде
Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Leskovac
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу