Читај ми!

Сабор 2023 – друго полуфинале

Вечерас се аутори и извођачи још 16 композиција надмећу за пролазак у финале Фестивала најлепше нове народне музике Србије – Сабора 2023. У ревијалном делу наступају легенде народне музике Ана Бекута и Миле Китић.

Сабор 2023 – друго полуфинале Сабор 2023 – друго полуфинале

Преосталих осам упражњених места у великом финалу Сабора 2023 до краја вечери биће попуњена. Њих ће уживо из Студија 8 у Кошутњаку пратити чланови два реномирана оркестра: Народни ансамбл РТС-а, под управом Синише Вићентијевића и Саборски оркестар, под управом Зорана Влајића.

Водитељке фестивала Сабор народне музике Србије 2023 су Драгана Косјерина, Кристина Раденковић, Јелена Симић и Винка Мариновић.

Петочлани Стручни жири Сабора народне музике Србије 2023 ће и у другом полуфиналу одабрати осам најбољих композиција, које ће ући у сутрашње финале и надметаће се за престижне награде фестивала.

Осим награде за најбољу композицију фестивала Сабор 2023 и награда за друго и треће место – Стручни жири 5. Сабора народне музике Србије ће донети одлуке и о најбољима и у категоријама: „Најбоља интерпретација“, „Најбољи текст“ и „Најбољи аранжман“.

Фестивал нових композиција Сабор народне музике Србије - национални музички фестивал народне музике Србије, заједнички су осмислили Савез естрадно-музичких уметника Србије (СЕМУС) и Радио-телевизија Србије, са циљем да кроз афирмацију аутора и подстицањем на стваралаштво – допринесу афирмисању аутора и неговању квалитета нове народне музике.

петак, 26. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво