Читај ми!

Златна палма америчком редитељу Шону Бејкеру за драму „Анора“

Драма „Анора“ о младој егзотичној плесачици која се удаје за сина богатог руског олигарха проглашена је за најбољи филм 77. Канског фестивала. Велику награду освојило је остварење "All We Imagine As Light", док је награда жирија отишла филму „Емилија Перез“.

Златна палма за Анору означила је и врхунац каријере Шона Бејкера, независног редитеља удружења „Флорида проџект“, који је 2015. само са ајфонима снимио филм Мандарина (Tangerine).

Бејкер је подигао награду заједно са звездом филма Мајкијем Медисоном.

„Ово је, буквално, био мој једини циљ као филмског ствараоца већ 30 година, тако да нисам сигуран шта ћу да радим са остатком свог живота“, рекао је 53-годишњи редитељ.

Филм All We Imagine as Light освојио је Велику награду, док је Награду жирија освојио филм Емилија Перез, преноси АП. Посебну награду је освојио филм Семе свете смокве, а за најбољег глумца је награђен Џес Племонс за улогу у филму Врсте доброте.

Награду за најбољу глумицу освојио је ансамбл из филма Емилија Перез - Карла Софија Гаскон, Зое Салдана, Селена Гомез и Андриана Паз.

Најбољи редитељ ове године је према жирију фестивала је Мигел Гомес за филм Grand Tour. Награду за најбољи сценарио је освојио филм Супстанца, док је за најбољи дебитантски филм проглашено остварење Арманд.

понедељак, 17. јун 2024.
24° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије