Читај ми!

Премијера „Сабље“ у Кану, РТС-ова серија раме уз раме са најбољим из читавог света

Серија „Сабља” такмичи се у категорији дугог формата на Канском фестивалу серија. Светска премијера почела је у 15 часова у чувеној дворани „Лимијер“. „Сабља" је једна од осам серија из целог света које су одабране за овогодишњу главну такмичарску селекцију фестивала који се одржава од 5. до 10. априла.

„Велика је част за нас што имамо прилику да прикажемо нашу серију у вероватно најзначајнијој и најпознатијој филмској сали на свету. Сама чињеница да ће та сала бити пуна са 2.500 људи и да ће они гледати Сабљу највеће је признање о ком сам могао само да сањам“, истакао је редитељ серије Владимир Тагић.

Глумица Милица Гојковић каже да је први пут у Кану и да је цела екипа пресрећна и узбуђена што има прилику да представи серију на фестивалу у Кану. У „Сабљи“ глуми новинарку Даницу, једну од главних улога.

„Лик Данице је базиран на стварним личностима и схватила сам да ми је била огромна част што сам заправо играла хероине нашег друштва, које су урадиле толико за наше новинарство. Било ми је узбудљиво да гледам и слушам њихове интервјуе, а онда и да применим неке занимљиве детаље у свом лику“, објаснила је млада глумица.

Додаје и да би волела да што више људи, посебно оних млађих, погледа серију јер нас „подсећа да смо имали неку снагу да направимо неке промене“.

„Та снага заправо лежи у нама“, нагласила је Милица Гојковић.

Уредник Драмског и серијског програма РТС-а Марко Новаковић каже да је велика привилегија ући у ужи узбор од само осам серија из целога света.

„Идеја јесте потекла од нас и РТС је већински финансијер ове серије, због чега је веома значајно да се пробије баријера и да се нађемо на мапи са другим много већим продукцијама и паралелно с њима учествујемо у производњи најквалитетнијих серија“, истиче Новаковић.

Обећава да ће публика то препознати кад буде погледала серију.

„Када буде емитована, видеће се да је Сабља овог квалитета као најеминентније стране серије и да заслужује да се нађе у конкуренцији Канског фестивала“, закључио је Новаковић.

четвртак, 02. мај 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво