Читај ми!

Победник овогодишњег Суперфинала ТВ Слагалице гледа овај квиз откад зна за себе

Милош Ракита шампион Sуперфинала квиза ТВ Слагалица за 2023. годину признаје да му је учешће и победа у најгледанијем квизу донела публицитет који није очекивао.

Гостујући у Београдској хроници, Милош Ракита каже да га и непознати људи на улици срећу и честитају на постигнутим резултатима. Пошто је учествовао у квизу Потера, а ово му је било прво учешће у Слагалици, додаје и да га често питају за „рецепт“ како се постижу такви резултати.

„Неки специфичан рецепт као неки куварски рецепт где се прецизно одређују неки састојци победе не постоји. То је просто некако стицај околности, сплет неког искуства, интересовања и генерално, да кажем и уложеног времена. Мени је квиз у суштини нека врста хобија. Идем на пуб квизове јако често. Генерално је то нешто чиме волимо да се бавимо у слободно време и после извесног времена мозак се подеси на ту неку фреквенцију да запамтиш ствари које те занимају“, додаје Милош.

Гледање Слагалице му је најбоља припрема и пружа му могућност да се такмичи сам са собом, пре него што је одлучио да се пријави.

То што је програмер мисли да није одлучујући фактор добре меморија, али пошто се струка којом се бави своди на решавање проблема, мање или више комплексних, који терају на размишљање, вероватно има неке везе и са тим.

Милош је на крају такмичења, приликом уручивања награда поменуо своју баку која је ове године преминула.

„Нисам желео да правим неку тужну причу од свега тога, само сам желео да поменем особу која ми је значајна у животу, која више није са нама и која је волела да прати тај квиз и јако ми је жао што није могла да ме види у њему. Али, просто сам морао да је поменем, јер у нашој кући је Слагалица традиција и то све се оставља, Слагалица се гледа од како знам за себе“, наглашава Милош Ракита овогодишњи победник Суперфинала ТВ Слагалице на крају гостовања у Београдској хроници.

среда, 22. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара